fbpx

Τα trends του 2023 στο web hosting

Τα-trends-του-2023-στο-web-hosting

Τα trends του 2023 στο web hosting

Η εύρεση ενός αξιόπιστου παρόχου web hosting θα πρέπει πάντα να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας σας όταν δημιουργείτε έναν ιστότοπο. Η διασφάλιση ότι ο ιστότοπος σας είναι πάντα σε λειτουργία δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική. Σε αυτό το άρθρο, εξετάζουμε τα πιο πρόσφατα trends 2023 στον χώρο του hosting, είτε πρόκειται για τεχνολογία, πρακτικές, τιμολόγηση και πολλά άλλα.

1. Multi-cloud hosting

Οι αναδυόμενες τεχνολογίες που επιτρέπουν την ομαδική συνεργασία και τη μαζική διαχείριση δεδομένων δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να ακυρώσουν τις πρώιμες επιπτώσεις της πανδημίας και να συμβάλουν στη δημιουργία μιας βάσης για το μέλλον. Μια τέτοια τεχνολογία είναι η multi-cloud φιλοξενία.

Αυτή η σχετικά νέα προσέγγιση φιλοξενίας που βασίζεται σε σύννεφο περιλαμβάνει τη διανομή μιας ευρείας σειράς στοιχείων cloud, όπως έγγραφα και λογισμικό σε δύο ή περισσότερα περιβάλλοντα cloud.

Από την άποψη του επιχειρηματικού μοντέλου, είναι μια στρατηγική όπου ένας οργανισμός αξιοποιεί πολλές πλατφόρμες υπολογιστικού νέφους για να εκτελέσει διαφορετικές εργασίες και διαδικασίες.

Απαλλάσσει μια εταιρεία από την πλήρη εξάρτηση από έναν μόνο κεντρικό υπολογιστή cloud, δίνοντας την επιλογή να δεσμεύει πολλούς παρόχους. Με αυτήν τη ρύθμιση, ένας οργανισμός μπορεί να επιλέξει να χρησιμοποιεί μόνο τις καλύτερες υπηρεσίες από κάθε υπολογιστή cloud.

2. Φιλοξενία ιστοσελίδων σε ένα market niche

Η φιλοξενία ιστοσελίδων εξειδικευμένης αγοράς επιτρέπει στις εταιρείες φιλοξενίας να ξεχωρίζουν στοχεύοντας ένα συγκεκριμένο αυξανόμενο κοινό με πλήρως προσαρμοσμένες προσφορές. Πολλοί bloggers, influencers, επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου και ιστότοποι WordPress θα θεωρήσουν πολύ αποτελεσματικό να εγγραφούν για φιλοξενία που έχει προσαρμοστεί ειδικά για να λειτουργεί βέλτιστα για τις μοναδικές ανάγκες τους.

3. Υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας

Ουσιαστικά, τα μηνιαία πακέτα φιλοξενίας ιστοσελίδων είναι εξαιρετικά οικονομικά. Επομένως, η τιμή δεν είναι πλέον το πραγματικά σημαντικό όταν οι πελάτες εγγράφονται για αυτήν την υπηρεσία. Επίσης δεν είναι θέμα χώρου και προδιαγραφών. Ποιες δυνατότητες, οφέλη, υποστήριξη και επιπλέον υπηρεσίες θα έχουν οι πελάτες όταν εγγραφούν στα πακέτα φιλοξενίας της εταιρείας σας;

Καθώς η ζήτηση για web hosting αυξάνεται, οι πόλεμοι τιμών ακολουθούν το παράδειγμά τους και συνεχίζουν να θερμαίνονται. Η βιομηχανία φιλοξενίας ιστοσελίδων γίνεται εξαιρετικά ανταγωνιστική μέρα με τη μέρα. Έτσι, εκτός από μοναδικά εργαλεία και δυνατότητες, οι εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων ανταγωνίζονται συχνά τις τιμές τους στη γραμμή. Για να προσελκύσουν νέους πελάτες, αρχίζουν να προσφέρουν δελεαστικές και με αρκετά μειωμένες προσφορές για την μεταφορά τους.

Το κόστος κατασκευής ενός ιστότοπου ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με την πολυπλοκότητα ή την απλότητα των αναγκών σας. Η τιμή ενός ιστότοπου συνοψίζεται σε πολλά στοιχεία: φιλοξενία ιστοσελίδων, domain, δημιουργία περιεχομένου, γραφικό σχέδιο, web design και μάρκετινγκ μεταξύ άλλων.

Στη φιλοξενία ιστοσελίδων, υπάρχουν διαφορετικά σχήματα τιμών που προσφέρουν διαφορετικές δυνατότητες και επιλογές. Η κοινή φιλοξενία ιστοσελίδων προσφέρει συνήθως τις φθηνότερες τιμές. Ωστόσο, η εύρεση των κατάλληλων χαρακτηριστικών, του καλύτερου λογισμικού υπηρεσιών φιλοξενίας και της σωστής τιμής για έναν ιστότοπο μπορεί να προσφέρει μια ομαλή πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις στον Ιστό.

4. Δημιουργία ιστοσελίδων DIY

Υπάρχει μια τεράστια αγορά που εισέρχεται στη διαδικτυακή σφαίρα τώρα που δεν έχουν τον προϋπολογισμό να δημιουργήσουν έναν ιστότοπο από την αρχή. Συμπεριλαμβάνοντας μια προηγμένη λύση δημιουργίας ιστοτόπων ως μέρος της προσφοράς υπηρεσιών φιλοξενίας τους, οι εταιρείες φιλοξενίας μπορούν να εξασφαλίσουν και ένα κομμάτι αυτής της αγοράς.

Η φιλοξενία ιστοσελίδας επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο κωδικοποίησης μιας ιστοσελίδας. Εν τω μεταξύ, τα προγράμματα δημιουργίας ιστοτόπων με μεταφορά και απόθεση παρουσιάζουν μια ευκολότερη και ευρύτερη γκάμα λειτουργιών που επιτρέπουν στους χρήστες να ελέγχουν την προσαρμογή των ιστοτόπων τους.

Οι κατασκευαστές ιστοτόπων και η φιλοξενία ιστοσελίδων παρέχουν ισχυρές πλατφόρμες όπου ένα άτομο ή ένας οργανισμός μπορεί να δημιουργήσει μια διαδικτυακή παρουσία για τις προσωπικές του πρωτοβουλίες ή τις επιχειρήσεις. Το web hosting περιλαμβάνει το εύρος ζώνης, την αποθήκευση, τον διακομιστή, το δίκτυο και άλλους πόρους που είναι απαραίτητοι για τη δημιουργία και τη συντήρηση ενός ιστότοπου.

ιστότοπο για την επιχείρησή σας

5. Ισχυρή ασφάλεια

Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο είναι και θα συνεχίσει να είναι μείζον μέλημα για τους ιδιοκτήτες website και των εταιριών web hosting. Ασκείται πίεση στις εταιρείες web hosting να εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας και να παρέχουν Προστασία Απορρήτου Χρήστη καθώς και Προστασίας Απορρήτου Τομέα, εκτός από τον έλεγχο ταυτότητας σε δύο βήματα, την κρυπτογράφηση SSL (Secure Socket Layer) και πολλά άλλα.

Έτσι, η υπηρεσία προστασίας απορρήτου των χρηστών είναι πλέον πιο σημαντική από ποτέ μεταξύ των παρόχων φιλοξενίας ιστοσελίδων. Μια ισχυρή λύση φιλοξενίας ιστοσελίδων πρέπει να μπορεί να παρέχει τα πρόσθετα εργαλεία για την προστασία των προσωπικών πληροφοριών των πελατών. Τα πρωτόκολλα ασφαλείας φιλοξενίας, όπως οι έλεγχοι συμμόρφωσης για τρωτά σημεία CMS, η τυπική πιστοποίηση SSL και η κρυπτογραφημένη αποθήκευση δεδομένων, είναι πλέον πιο διάχυτα.

Το απόρρητο domain είναι επίσης ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά που μπορεί να προσφέρει ένας host. Είναι μια πρόσθετη υπηρεσία που προσφέρεται από πολλούς παρόχους φιλοξενίας ιστοσελίδων. Όταν ένας πελάτης καταχωρεί ένα όνομα τομέα, τα προσωπικά του στοιχεία βρίσκονται στο WHOIS, μια δημόσια διαθέσιμη βάση δεδομένων. Η προστασία απορρήτου τομέα διασφαλίζει ότι όλα τα προσωπικά δεδομένα των πελατών προστατεύονται και κρύβονται από τον υπόλοιπο κόσμο.

6. Τεχνητή Νοημοσύνη (AI)

Περισσότερες εταιρείες web hosting θα αξιοποιήσουν τη χρήση λύσεων τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτιστοποίηση εργασιών ρουτίνας, την παρακολούθηση του εξοπλισμού και τον αυτόματα εντοπισμό απειλών ασφαλείας. Η συμπερίληψη της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να εξοικονομήσει ενέργεια και να εξοικονομήσει κόστος.

7. Πράσινη φιλοξενία ιστοσελίδων

Κάθε βιομηχανία στον κόσμο μπορεί και πρέπει να προσπαθήσει να μειώσει τον αντίκτυπο της στον πλανήτη. Γιατί; Επειδή είναι σημαντικό για τους πελάτες τους, καθώς οι άνθρωποι επιλέγουν όλο και περισσότερο να ζουν με τρόπους που δεν βλάπτουν το περιβάλλον. Για να μην αναφέρουμε ότι το μεγαλύτερο κοινό-στόχος της φιλοξενίας ιστοσελίδων  δηλαδή οι νέοι άνθρωποιθεωρούν τη βιωσιμότητα και τα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα και υπηρεσίες ως βασικούς παράγοντες κατά τη λήψη αποφάσεων αγοράς.

8. Λιγότερα κέντρα δεδομένων

Τα κέντρα δεδομένων αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του Διαδικτύου. Σήμερα, λιγότεροι οργανισμοί χτίζουν τα δικά τους κέντρα δεδομένων. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτή την μείωση. Ένας τέτοιος παράγοντας είναι ο διαχωρισμός μεταξύ των επιχειρήσεων που επενδύουν σε υπολογιστές και διακομιστές, και των παρόχων υπηρεσιών που επιλέγουν να μεταβούν στην επιχείρηση ή στον καταναλωτικό χώρο.

Το cloud καταργεί επίσης ορισμένους από τους ρόλους του κέντρου δεδομένων. Είναι ένας από τους κινητήριους παράγοντες πίσω από τη μείωση του αριθμού των κέντρων δεδομένων. Με τον αριθμό των επιχειρήσεων που έχουν το cloud στο πλευρό τους, δεν απαιτούν υποδομές που να δημιουργούν κέντρα δεδομένων. Αυτό επηρεάζει επίσης τον αριθμό των ατόμων που χρειάζονται για τη διαχείριση διακομιστών, αποθήκευσης και δικτύων.

Δείτε περισσότερα για ιστότοπους:

Scroll to Top