Μεταφορά ιστοσελίδας στη MyIP

μεταφορά ιστοσελίδας στη MyIP

Μεταφορά ιστοσελίδας στη MyIP

 

Η MyIP αναλαμβάνει δωρεάν τη μεταφορά ιστοσελίδας σας. Δείτε τα πακέτα φιλοξενίας που προσφέρουμε, επιλέξτε το κατάλληλο για τη δική σας επιχείρηση ή υπηρεσία και αφήστε τους άριστα εκπαιδευμένους τεχνικούς μας να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μεταφοράς ιστοσελίδας.

Αν πιστεύετε ότι μπορείτε να κάνετε μόνοι σας τη διαδικασία για μεταφορά ιστοσελίδας, παρακάτω σας επισημάνουμε τι πρέπει να προσέξετε στην όλη διαδικασία.

 

Επιλέξτε μια βάση δεδομένων

 

Κάπου στη μέση του μενού, θα βρείτε το κουμπί “Εξαγωγή”. Κάντε κλικ σε αυτό.

Επιλέξτε “Γρήγορη – εμφάνιση μόνο των ελάχιστων επιλογών”. Για να χρησιμοποιήσετε προσαρμοσμένες επιλογές, θα πρέπει να γνωρίζετε ένα ή δύο πράγματα για το MySQL, οπότε επιλέξτε αυτό μόνο αν γνωρίζετε τι κάνετε. Διαφορετικά, η γρήγορη επιλογή θα κάνει το κόλπο.

 

Γρήγορες επιλογές εξαγωγής βάσης δεδομένων

 

 • Εάν δεν εμφανίζεται ήδη, επιλέξτε τη μορφή “SQL” ως επιλεγμένη μορφή για την εξαγωγή.
 • Κάντε κλικ στο κουμπί “Μετάβαση” για να ξεκινήσει η εξαγωγή
 • Επιλέξτε πού θα αποθηκευτεί το αρχείο εάν σας ζητηθεί (επιτραπέζιος υπολογιστής ή ένας προσαρμοσμένος φάκελος που θα θυμάστε. Θα χρειαστείτε αυτό το αρχείο αργότερα, οπότε μην το χάσετε)

Ήταν γρήγορο, έτσι δεν είναι; Η βάση δεδομένων σας είναι πλέον έτοιμη για εισαγωγή σε νέο κεντρικό υπολογιστή.

 

Μεταφόρτωση μέσω Διαχείρισης αρχείων

 

Αν ψάχνετε έναν τρόπο να το κάνετε αυτό γρήγορα και απλά θέλετε να το ξεπεράσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Διαχειριστή αρχείων της MyIP:

 • Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας MyIP cPanel.
 • Εντοπίστε αρχεία και επιλέξτε Διαχείριση αρχείων
 • Κάντε διπλό κλικ στο public_html για να το ανοίξετε
 • Μεταφέρετε όλα τα αρχεία που έχετε κατεβάσει προηγουμένως σε αυτόν το φάκελο

 

Μεταφόρτωση μέσω FTP

 

Συνήθως, οι Διαχειριστές αρχείων χρησιμοποιούνται για τη μεταφόρτωση ή την τροποποίηση μόνο ενός από τα αρχεία, όταν δεν έχετε την πολυτέλεια να ρυθμίσετε προγράμματα -πελάτες FTP για κάποιο λόγο. Για παράδειγμα, θα το χρησιμοποιήσετε όταν πρέπει να αλλάξετε κάτι στον ιστότοπό σας από έναν δημόσιο υπολογιστή που απλά δεν μπορούσε να περιμένει να επιστρέψετε στο σπίτι.

Αυτό που συνήθως προτείνουμε είναι η χρήση ενός προγράμματος -πελάτη FTP. Μπορείτε να εγκαταστήσετε γρήγορα το FileZilla, το οποίο είναι δωρεάν πρόγραμμα -πελάτης και χρησιμοποιείται συχνότερα από bloggers σε όλο τον κόσμο, και να συνδεθείτε στο διακομιστή χρησιμοποιώντας τα διαπιστευτήρια σύνδεσης που λάβατε μετά την εγγραφή σας στον νέο κεντρικό υπολογιστή. Θα χρειαστείτε το όνομα διακομιστή FTP, το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης σας. Μόλις συνδεθείτε, θα πρέπει να μπορείτε να δείτε το μικρό μέρος του διακομιστή που περιέχει όλους τους φακέλους. Θα μοιάζει με φάκελο στον υπολογιστή σας, οπότε δεν θα είναι δύσκολο να βρείτε τον φάκελο public_html.

Τώρα απλώς εντοπίστε τα αρχεία που έχετε κατεβάσει προηγουμένως και σύρετέ τα & αποθέστε τα στο φάκελο. Ανάλογα με το μέγεθος των αρχείων και την ταχύτητα της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο, ενδέχεται να χρειαστούν έως και αρκετά λεπτά για να μεταφερθούν τα πάντα. Το FileZilla θα σας ενημερώσει μόλις ολοκληρωθούν όλα, ώστε να μπορείτε να πλοηγηθείτε στον τομέα σας από το πρόγραμμα περιήγησης για να δείτε τον ιστότοπο να λειτουργεί ξανά.

 

Δυναμική ιστοσελίδα

 

Οι δυναμικοί ιστότοποι χρησιμοποιούν βάσεις δεδομένων για να αποθηκεύουν τόνους πληροφοριών που είναι απαραίτητες για να λειτουργήσει κανονικά. Εάν χρησιμοποιείτε έναν προσαρμοσμένο ιστότοπο ή ένα από τα δημοφιλή CMS όπως το WordPress, αυτό σημαίνει ότι έχετε επίσης τη βάση δεδομένων, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να τη μεταφέρετε μαζί με τα αρχεία.

Ακριβώς όπως εξήγατε τη βάση δεδομένων, μπορείτε να εισαγάγετε μία μέσω του PhpMyAdmin:

 • Ανοίξτε το https://myip.gr/cgi-bin/cplogin από το πρόγραμμα περιήγησής σας και συνδεθείτε στον λογαριασμό σας MyIP
 • Βρείτε την καρτέλα “Βάση δεδομένων” και ανοίξτε την
 • Επιλέξτε το εικονίδιο phpMyAdmin για να ανοίξετε τη διεπαφή
 • Κάπου στη μέση του μενού, θα βρείτε την καρτέλα/κουμπί “Εισαγωγή”.

 

Επιλογή εισαγωγής βάσης δεδομένων

 

Κάντε κλικ στο κουμπί “Αναζήτηση” και βρείτε τη βάση δεδομένων που είχατε εξάγει προηγουμένως. Βεβαιωθείτε ότι το αποσυμπιέζετε πρώτα εάν η βάση δεδομένων είναι συμπιεσμένη (πρέπει να έχετε έτοιμο το αρχείο .sql).

 

Εισαγωγή βάσης δεδομένων

 

Κάντε κλικ στο κουμπί “Μετάβαση” και περιμένετε λίγα λεπτά

Εάν όλα ήταν εντάξει, θα πρέπει να δείτε ένα μήνυμα σαν αυτό: “Η εισαγωγή ολοκληρώθηκε με επιτυχία, εκτελέστηκαν ερωτήματα X.

 

Χρησιμοποιείτε Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου όπως το WordPress;

 

Εάν χρησιμοποιείτε ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου όπως το WordPress, το Blogger ή το Joomla, μπορείτε να κάνετε τα πάντα πολύ πιο εύκολα με τις επιλογές μετανάστευσης εγγενών. Για παράδειγμα, εάν μεταφέρετε έναν ιστότοπο WordPress σε νέο κεντρικό υπολογιστή, μπορείτε να κάνετε τα πάντα με τις επιλογές εισαγωγής και εξαγωγής που θα σας επιτρέψουν να μεταφέρετε ολόκληρο τον ιστότοπο με λίγα κλικ.

 

Μια προσωρινή διεύθυνση URL μοιάζει με αυτό:

 

http: // myipaddress/~ όνομα χρήστη

Αντικαταστήστε το “myipaddress” με τη διεύθυνση IP του κεντρικού υπολογιστή σας και το όνομα χρήστη θα πρέπει να είναι το ίδιο που χρησιμοποιείτε για να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας cPanel. Μην ξεχάσετε τα “” πριν από αυτό. Για να βρείτε τη διεύθυνση IP του διακομιστή σας, συνδεθείτε στο cPanel σας άλλη μια φορά. Βρείτε την καρτέλα “Στατιστικά” και κάντε κλικ στο κουμπί “Ανάπτυξη στατιστικών“, το οποίο θα αποκαλύψει επιπλέον πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της διεύθυνσης IP του κοινόχρηστου λογαριασμού φιλοξενίας σας.

Τώρα θα μπορείτε να δοκιμάσετε τον ιστότοπό σας σε μια προσωρινή διεύθυνση URL ενώ περιμένετε ή μέχρι να ρυθμίσετε τους διακομιστές ονομάτων για να δείξουν τον παλιό σας τομέα.

Εάν ο ιστότοπός σας φαίνεται και λειτουργεί όπως αναμενόταν, τότε υπέροχα! Ωστόσο, να είστε προετοιμασμένοι να κάνετε κάποιες μικρές τροποποιήσεις και αλλαγές εάν κάτι δεν πάει καλά.

 

Σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε

 

Μόλις ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία για μεταφορά ιστοσελίδας και δοκιμάσετε τον ιστότοπο, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να ολοκληρώσετε τη μετάβαση. Λάβετε υπόψη ότι αυτά είναι απαραίτητα βήματα για να διασφαλίσετε ότι οι παλιοί επισκέπτες σας επισκέπτονται συνεχώς τον ιστότοπό σας, καθώς και για να είστε βέβαιοι ότι ο ιστότοπός σας λειτουργεί όπως έχει προγραμματιστεί.

 

Ενημερώστε τους χρήστες ότι θα μετακινήσετε τον ιστότοπό σας

 

Όταν γίνει μεταφορά ιστοσελίδας σας, ο χρόνος διακοπής πρέπει να είναι όσο το δυνατόν συντομότερος. Είναι τραγικό εάν οι χρήστες σας παρατηρήσουν ότι ο ιστότοπος δεν λειτουργεί και θεωρήσουν ότι έκλεισε η επιχείρηση. Ωστόσο, εσείς θα μπορούσατε να δώσετε κάποια ειδοποίηση λίγες ημέρες νωρίτερα, τόσο στον ιστότοπό σας όσο και στα προφίλ των κοινωνικών σας δικτύων. Θα πρέπει επίσης να δείτε ότι το μήνυμα είναι ορατό κατά τη διάρκεια του χρόνου διακοπής, έτσι ώστε οι χρήστες σας να γνωρίζουν ότι ο ιστότοπος θα λειτουργήσει ξανά σύντομα.

 

Αλλάξτε το DNS

 

Αυτή είναι μια μικρή λεπτομέρεια που μπορεί εύκολα να αγνοηθεί. Μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά ιστοσελίδας σας, πρέπει να αλλάξετε την εγγραφή DNS στον νέο διακομιστή στον οποίο είναι εγγεγραμμένος ο ιστότοπός σας. Ο λόγος για τον οποίο αυτό είναι σημαντικό είναι ότι μια εγγραφή DNS είναι σαν χάρτης ή οδηγός οδηγιών που διασφαλίζει ότι οι επισκέπτες σας φτάνουν στη σωστή σελίδα. Εάν παραμελήσετε να το αλλάξετε, οι χρήστες θα οδηγηθούν λανθασμένα σε μια σελίδα σφάλματος. Πρέπει να λάβετε ένα νέο DNS από τον νέο πάροχο φιλοξενίας και να αντικαταστήσετε τον παλιό σας.

Αφού υποβάλετε το αίτημα για μετακίνηση των εγγραφών DNS, θα χρειαστούν μερικές ώρες, ή σε ορισμένες περιπτώσεις ολόκληρη μέρα, για να ολοκληρωθεί η αλλαγή. Με άλλα λόγια, εάν οι επισκέπτες σας διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν να βρουν τον ιστότοπό σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει το νέο σας DNS.

 

Παρακολουθήστε τη λειτουργία του ιστότοπου

 

Όταν εκχωρείται νέο DNS, η μεταφορά σας είναι βασικά ολοκληρωμένη. Θα θέλετε να παρακολουθείτε επιμελώς τη λειτουργία του διακομιστή σας τις επόμενες δύο ημέρες για να βεβαιωθείτε ότι όλα λειτουργούν σωστά.

Είναι ζωτικής σημασίας να μην επαναπαυθείτε και να παρατηρήσετε εάν υπάρχουν προβλήματα το συντομότερο δυνατό. Φυσικά, η παρακολούθηση της λειτουργίας του ιστότοπού σας δεν σημαίνει ότι πρέπει να επισκέπτεστε τον ιστότοπό σας κάθε 5 λεπτά… σημαίνει ότι θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε εργαλεία και εφαρμογές για να βοηθήσετε στην εργασία.

Μερικά χρήσιμα εργαλεία στα οποία μπορείτε να βασιστείτε είναι το Pingdom, το Uptime Robot και το Monitor Us. Ανεξάρτητα από το εργαλείο που θα επιλέξετε, πρέπει να το βαθμονομήσετε για να παρακολουθείτε τα ακόλουθα στοιχεία: Ping, HTTPS, διακομιστής DNS και θύρα TCP.

 

Προσέξτε αν λείπουν σύνδεσμοι και διαφορετικές δομές ιστότοπου

 

Ένα πράγμα που πρέπει πραγματικά να γνωρίζετε όταν αλλάζετε διακομιστές είναι η πιθανή απώλεια ή εσφαλμένη τοποθέτηση στοιχείων όπως τα γραφικά. Η αλλαγή του περιβάλλοντος για μεταφορά ιστοσελίδας μπορεί να το προκαλέσει αυτό και δεν είναι απίθανο να δείτε, 404 σφάλματα (δεν βρέθηκαν). Επομένως, απλώς προσέξτε και παρακολουθήστε τα 404 αρχεία καταγραφής σας, ώστε να μπορείτε να δείτε αν υπάρχουν κατεστραμμένοι σύνδεσμοι ή στοιχεία που δεν λειτουργούν. Όταν τα βρείτε, ίσως χρειαστεί μια γρήγορη επισκευή ή αντικατάσταση και θα είστε έτοιμοι.

Ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος είναι η ανακατεύθυνση από μια σελίδα 404 σε μια άλλη σελίδα που λειτουργεί ήδη. Αυτή δεν είναι λύση στο πρόβλημα, φυσικά, είναι απλώς μια εναλλακτική λύση στην εμφάνιση μιας σελίδας 404.

Αυτό λειτουργεί τόσο για σελίδες όσο και για καταλόγους, οπότε οι χρήστες σας θα έχουν πάντα περιεχόμενο για να κοιτάξουν, αντί για σφάλμα 404. Τέλος, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας και να δημιουργήσετε μια προσαρμοσμένη σελίδα σφάλματος 404, η οποία μπορεί να είναι διασκεδαστική, ίσως προβάλλοντας μια αστεία εικόνα ή ένα απόσπασμα. Με αυτόν τον τρόπο, οι επισκέπτες σας δεν θα είναι τόσο πιθανό να αντιταχθούν στην προσγείωση της σελίδας.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε κατεστραμμένους συνδέσμους και 404 σελίδες. Για να λειτουργήσουν, θα πρέπει να τοποθετήσετε τον κώδικα στο αρχείο .htaccess.

 

Δείτε πώς μπορείτε να επεξεργαστείτε .htaccess χρησιμοποιώντας FTP (FileZilla):

 

 • Ανοίξτε το FileZilla.
 • Συνδεθείτε στον διακομιστή σας.
 • Ανοίξτε το public_html για να παραθέσετε τα αρχεία του ιστότοπού σας.
 • Επιλέξτε .htaccess.
 • Κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Προβολή/Επεξεργασία ή κατεβάστε τον στον υπολογιστή σας.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το αρχείο .htaccess στον διακομιστή σας, οι πιθανότητες είναι ότι δεν υπάρχει ή είναι απλά κρυμμένο. Για αρχάριους, βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί η επιλογή “Εμφάνιση κρυφών αρχείων (dotfiles)” εάν έχετε συνδεθεί στο cPanel και χρησιμοποιείτε το File Manager ή ότι έχετε επιλέξει “Επιβολή κρυφών αρχείων” από το επάνω μενού στο FileZilla. Εάν εξακολουθείτε να μην μπορείτε να βρείτε το αρχείο, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα νέο στο φάκελο public_html κάνοντας δεξί κλικ και δημιουργώντας ένα νέο αρχείο με το όνομα .Htaccess.

 

Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον κωδικό:

 

 • Ορίστε μια σελίδα 404: ErrorDocument 404 /errorpage.html.
 • Ανακατευθύνετε μια σελίδα στη νέα τοποθεσία: Ανακατευθύνετε 301 /old-page.html http://www.example.com/new-page.html.
 • Ανακατευθύνετε ολόκληρο τον κατάλογο σε μια νέα τοποθεσία: redirectMatch 301 ^/category/? $ Http://www.example.com/new-category/.

Αφού κάνετε τις αλλαγές, θα πρέπει να αποθηκεύσετε το αρχείο και να το ανεβάσετε ξανά στον διακομιστή αντικαθιστώντας το παλιό αρχείο για να ολοκληρωθεί η μεταφορά ιστοσελίδας.

 

Γιατί να επιλέξετε MyIP για μεταφορά ιστοσελίδας;

 

Η MyIP αναλαμβάνει τη μεταφορά ιστοσελίδας στους διακομιστές της για εσάς. Οι τεχνικοί μας θα φροντίσουν για όλα τα αρχεία, τις βάσεις δεδομένων και όλα όσα χρειάζονται για να λειτουργήσει η ιστοσελίδα σας ξανά.

Μζί μας δεν χρειάζεται να φοβάστε τίποτα. Εάν είστε έτοιμοι για μεταφορά ιστοσελίδας στη MyIP, οι ειδικοί μας γνωρίζουν τι κάνουν. Ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι ο ιστότοπός σας για εσάς, και θα φροντίσουμε να σας τον παραδώσουμε όπως ήταν πριν τη μεταφορά.

Ζητήστε περισσότερες πληροφορίες για hosting και μεταφορά ιστοσελίδας στο τηλέφωνο 215 215 4722, θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

 

Δείτε περισσότερα για φιλοξενία ιστοσελίδας:

 

Scroll to Top