Γιατί είναι σημαντική η ταχύτητα φόρτωσης ενός website;

simantiki-tachytita-fortosis-enos-website

Γιατί είναι σημαντική η ταχύτητα φόρτωσης ενός website;

Εάν υπάρχει ένα μέρος που οι πρώτες εντυπώσεις είναι απολύτως κρίσιμες, αυτό είναι το website σγας και δεν μιλάμε μόνο για τον σχεδιασμό και το περιεχόμενο. Επιπλέον, η βελτιστοποίηση ταχύτητας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς καθοριστικούς παράγοντες για την επιτυχία του, σύμφωνα με τη MyIP.

Ένα site που αργεί να φορτώσει μπορεί να βλάψει τη φήμη σας και να σας κάνει να χάσετε την επισκεψιμότητα και τις μετατροπές, με αποτέλεσμα να σας κοστίσει χρήματα. Αντίθετα, ένα website υψηλής απόδοσης θα έχει θετική επίδραση στην επιχείρηση σας. Θα προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες, με τη σειρά του θα αυξήσει τις πωλήσεις, τους δυνητικούς πελάτες και θα φέρει περισσότερους πελάτες.

Το πρώτο βήμα για να διασφαλίσετε ότι έχετε έναγρήγορο site είναι να δημιουργήσετε τον website σας χρησιμοποιώντας ένα ισχυρό πρόγραμμα δημιουργίας website, το οποίο παρέχει βελτιστοποιημένη τεχνολογία από την αρχή. Ωστόσο, η δουλειά σας δεν έχει τελειώσει μετά από αυτό, είναι στα χέρια σας να βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο στο website σας δεν παρεμποδίζει την απόδοσή του.

Τι είναι η ταχύτητα φόρτωσης ενός website;

Η ταχύτητα website αναφέρεται στο πόσο γρήγορα φορτώνεται το περιεχόμενο στο site σας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το μετρήσετε, αλλά ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να ορίσετε την ταχύτητα website είναι ο χρόνος αλληλεπίδρασης μαζί του.

Ο χρόνος αλληλεπίδρασης είναι ο χρόνος που χρειάζεται μια website για να φορτωθεί στο σημείο όπου ένας χρήστης μπορεί να αλληλεπιδράσει μαζί της. Αυτό μπορεί να σημαίνει κλικ σε ένα Call To Action (CTA), επιλογή αναπαραγωγής βίντεο ή οποιονδήποτε αριθμό ενεργειών που μπορεί να κάνει ένας χρήστης σε ένα website.

Η επόμενη ερώτησή σας είναι πιθανώς, “τι θεωρείται καλή ταχύτητα για ένα website;” Αν και η απάντηση σε αυτό είναι συγκεκριμένη για τον κλάδο, συνιστάται ανεπιφύλακτα, κατά μέσο όρο, οι σελίδες σας να φορτώνονται σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα.

Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι οι χρόνοι ταχύτητας μέσα σε ένα site μπορεί να διαφέρουν μεταξύ διαφορετικών σελίδων του ίδιου website, καθώς και μεταξύ κινητών και υπολογιστών.

Γιατί η ταχύτητα του website έχει σημασία;

Υπάρχουν τέσσερις κύριοι λόγοι για τους οποίους η ταχύτητα του website έχει σημασία όταν πρόκειται για τη βελτιστοποίηση της ταχύτητας του website.

Χρηστικότητα

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά όσο πιο γρήγορα φορτώνονται οι σελίδες σας, τόσο πιο γρήγορα ένα site γίνεται διαδραστικό. Αναφερόμαστε στη φόρτωση στοιχείων όπως το μενού του site, το οπτικό περιεχόμενο, τα κουμπιά και άλλα, τα οποία βοηθούν τους επισκέπτες να αναλάβουν δράση στο website σας.

Επιτρέποντας σε αυτές τις λειτουργίες να είναι ορατές και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν πιο γρήγορα, βελτιστοποιώντας την ταχύτητα του site, θα έχετε επισκέπτες που επιστρέφουν γιατί τους άρεσε η εμπειρία στην ιστοσελίδα σας. Είναι τόσο απλό.

Εμπειρία χρήστη (UX)

Οι χρήστες είναι πιο πιθανό να αλληλεπιδράσουν με το site σας όταν μπορούν να κινηθούν μέσα σε αυτό πιο γρήγορα. Για παράδειγμα, εάν έχετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα και κάθε βήμα της διαδικασίας ολοκλήρωσης αγοράς διαρκεί περισσότερα από μερικά δευτερόλεπτα για να φορτώσει, είναι κατανοητό οι δυνητικοί αγοραστές να εγκαταλείψουν εντελώς τη διαδικασία.

Το ίδιο ισχύει για κάθε ενέργεια που προσπαθεί να κάνει ένας χρήστης, όπως η συμπλήρωση φορμών ή η μετάβαση μεταξύ σελίδων. Τα ζητήματα ταχύτητας που περιορίζουν την αφοσίωση των χρηστών θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στα ποσοστά μετατροπών και στον αριθμό των επισκεπτών που θα επιστρέψουν το website σας.

Μετατροπές

Ένας κοινός στόχος που έχουν οι περισσότεροι κάτοχοι ηλεκτρονικών καταστημάτων είναι οι μετατροπές. Μελέτες δείχνουν ότι ακόμη και μια βελτίωση κατά 0,1 δευτερόλεπτο στην ταχύτητα του website σας μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στο ποσοστό μετατροπών, την αύξηση στις πωλήσεις και την αφοσίωση των πελατών. Εάν οι επισκέπτες δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τις αγορές τους γρήγορα, θα προχωρήσουν στο επόμενο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Μηχανές αναζήτησης

Η Google λαμβάνει υπόψη την ταχύτητα του site κατά την κατάταξη στα αποτελέσματα της. Επομένως, εάν θέλετε η δική σας να εμφανίζεται υψηλότερα σε συγκεκριμένα αποτελέσματα αναζήτησης λέξεων-κλειδιών, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες για κάθε χιλιοστό του δευτερολέπτου ταχύτερα που οι σελίδες σας είναι ορατές στον χρήστη.

Πώς να βελτιώσετε την ταχύτητα του website σας;

Σε γενικές γραμμές, εάν επιλέξετε το σωστό εργαλείο δημιουργίας site, πολλά από τα βήματα που είναι απαραίτητα για τη βελτίωση της ταχύτητας site και της απόδοσης του website θα είναι ενσωματωμένα.

Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να εστιάσετε στη μέτρηση της ταχύτητας του website σας τακτικά, ενώ κατανοείτε τον αντίκτυπο του σχεδιασμού και του περιεχομένου σας στην απόδοση του.

Απλοποίηση κώδικα

Ο σύνθετος κώδικας ή ο κώδικας που δεν έχει μορφοποιηθεί σωστά, μπορεί να επιβραδύνει την ταχύτητα του site σας. Η χρήση απλοποιημένου κώδικα διευκολύνει την ανίχνευση του site σας από την Google, γεγονός που διευκολύνει τη γρήγορη φόρτωση των σελίδων.

Επιλέξτε ένα εργαλείο δημιουργίας site που χρησιμοποιεί απλοποιημένο κώδικα σε όλες τις σελίδες του, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε για τον έλεγχο ή τον καθαρισμό του και να είστε βέβαιοι ότι οι σελίδες σας είναι βελτιστοποιημένες για απόδοση.

Αποφυγή πρόσθετων

Η προσθήκη αναλυτικών στοιχείων τρίτων, κωδίκων παρακολούθησης και προσθηκών στον website σας μπορεί πραγματικά να μειώσει την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας. Αυτό καθιστά σημαντικό να επιλέξετε ένα πρόγραμμα δημιουργίας site που έχει όλα αυτά ενσωματωμένα, όπως είναι το WordPress. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε αυτόν τον ευαίσθητο χορό ανάμεσα στη συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων δεδομένων συμπεριφοράς των χρηστών, ενώ παράλληλα βελτιστοποιείτε την ταχύτητα.

Εξακολουθείτε να χρειάζεστε περισσότερα δεδομένα σχετικά με τους χρήστες και την απόδοση του website σας; Συνιστούμε να δώσετε προτεραιότητα στη χρήση προσθηκών και να επικεντρωθείτε στην ανάλυση του τρόπου με τον οποίο οι χρήστες αλληλεπιδρούν με το site σας, καθώς θα σας δώσουν πιο ουσιαστική σχετικά με τη λειτουργικότητά του.

Είναι επίσης δυνατό να αξιολογήσετε την ταχύτητα και την απόδοση του website σας, χωρίς υπερβολικά πρόσθετα παρακολούθησης, για να κατανοήσετε πλήρως εάν κάνουν κακό στην ταχύτητα του.

Αναβαθμίστε το πακέτο φιλοξενίας της ιστοσελίδας σας

Η ποιότητα του πακέτου φιλοξενίας του website σας μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ταχύτητα φόρτωσης του site σας, είτε θετικό  είτε αρνητικό. Ειδικά τα website που έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα έχουν μεγάλη ανάγκη από αξιόπιστο web hosting, το οποίο μπορεί να το παρέχει η εταιρεία μας.

Ενώ η χρήση μιας φθηνής, κοινόχρηστης πλατφόρμας φιλοξενίας μπορεί να είναι δελεαστική, η επένδυση σε ένα web hosting υψηλής απόδοσης, όπως της MyIP, θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα. Μπορείτε να βρείτε το πακέτο που να ταιριάζει στις ανάγκες σας, καθώς και πλήθος σημαντικών επιλογών για την τελειοποίηση του server σας.

Δείτε περισσότερα για την φιλοξενία ιστοσελίδων:

Scroll to Top