fbpx

Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας site στην MyIP;

Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας site στην MyIP;

Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας site στην MyIP;

Σταματήστε ό,τι κάνετε και κάντε την εξής απλή ερώτηση στον εαυτό σας: “Χρειάζομαι ένα site;” Εάν η απάντησή σας ήταν οτιδήποτε άλλο εκτός από «ναι», πρέπει να το ξανασκεφτείτε. Δεν έχει σημασία αν είστε επικεφαλής μιας πολυεθνικής εταιρείας που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους ή ενός τοπικού μαγαζιού, χρειάζεστε ένα site που θα βοηθά τους πιθανούς πελάτες να σας βρουν στο διαδίκτυο.

Εάν έχετε μια επιχείρηση, η αποτυχία δημιουργίας ενός διαδικτυακού ιστότοπου είναι απώλεια εσόδων. Και σίγουρα είναι κάτι που κάνεις μας δεν το θέλει αυτό. Ευτυχώς, υπάρχει η εταιρεία MyIP στη διάθεση σας που σας προσφέρει υπηρεσίες web hosting φιλοξενίας ιστοσελίδων.

Όσον αφορά την κατασκευή και το σχεδιασμό του site σας, έχετε επίσης πολλές επιλογές. Μπορείτε να προσλάβετε μια εταιρεία μάρκετινγκ για να σχεδιάσει και να κωδικοποιήσει ένα site ή μπορείτε να δοκιμάσετε μόνοι σας.

Έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρονική υπηρεσία για να δημιουργήσετε ιστοσελίδες ή να την δημιουργήσετε εκτός σύνδεσης χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο λογισμικού υπολογιστή. Ή, εάν είστε αρκετά καλός στο προγραμματισμό, χρησιμοποιήστε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας απλού κειμένου για να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο από την αρχή. Ο τρόπος με τον οποίο αναμιγνύετε και ταιριάζετε αυτές τις αποφάσεις εξαρτάται από τις δεξιότητές σας, τον χρόνο, τον προϋπολογισμό και την ευαισθησία σας.

Εάν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε, αυτός ο οδηγός θα σας παρουσιάσει τις υπηρεσίες και το λογισμικό που μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε τον δικό σας site, ακόμα κι αν δεν έχετε εμπειρία.

Λάβετε υπόψη ότι κανένα από αυτά τα εργαλεία δεν θα σας δώσει μια ιδέα για έναν νικηφόρο ιστότοπο. Αυτό απαιτεί περισσότερη εργασία από εσάς και φυσικά να ακολουθήσετε τα σωστά βήματα.

Επίσης, δεν θα σας κάνουν  σχεδιαστή ιστοσελίδων, μια δουλειά που διαφέρει από την κατασκευή ενός site. Ωστόσο, αυτές οι υπηρεσίες και το λογισμικό θα απαλύνουν ορισμένους από τους πονοκεφάλους που προέρχονται από την έλλειψη εκτεταμένης εξειδίκευσης σε CSS, FTP, HTML και PHP. Ας αρχίσουμε.

Blogging για διασκέδαση και κέρδος

Ένα site, μια συντόμευση της απαρχαιωμένης λέξης “ιστότοπος”, είναι ένα μοναδικό υποσύνολο ιστότοπων που μπορεί να αναγνωρίσετε από τη γνωστή διάταξη του. Συνήθως, το νέο περιεχόμενο βρίσκεται στην κορυφή της σελίδας και οι παλιότερες αναρτήσεις αποκαλύπτονται κατά την κύλιση σας προς τα κάτω. Εάν πρέπει να δημιουργήσετε γρήγορα έναν απλό ιστότοπο, η έναρξη με μια υπηρεσία blogging είναι ένας πολύ καλός τρόπος.

Ο κύριος πάροχος είναι το WordPress, ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) που τροφοδοτεί εκατομμύρια ιστότοπους. Οι ιστότοποι που υποστηρίζονται από WordPress είναι απίστευτα εύκολοι στη ρύθμιση, την προσαρμογή και την ενημέρωση, ιδανικά σε καθημερινή βάση.

Δεν απαιτείται να μάθετε φανταχτερά κόλπα FTP (αν και μπορείτε σίγουρα να τα χρησιμοποιήσετε αν θέλετε), και υπάρχουν πολυάριθμα δωρεάν και επί πληρωμή  θέματα και  Plug-Ins για να δώσετε στο site σας έναν όμορφο χαρακτήρα με πολύ διευρυμένο λειτουργικότητα.

Αν και το WordPress κυριαρχεί στον χώρο των site, δεν είναι το μόνο αξιοσημείωτο CMS. Το Tumblr του Yahoo είναι μια άλλη απίστευτα δημοφιλής πλατφόρμα που προσφέρεται για πιο σύντομες και πιο visual αναρτήσεις.

Μπορείτε, ωστόσο, να βρείτε θέματα που δίνουν στον ιστότοπό σας στο Tumblr μια πιο παραδοσιακή εμφάνιση και αίσθηση. Το Blogger της Google βρίσκετε σε στενή σχέση με το Google AdSense, επομένως είναι εύκολο να κάνετε επιπλέον αλλαγές. Οι νεότερες υπηρεσίες site, όπως το Anchor, το Feather και το Medium, δίνουν έμφαση στη γραφή και στη δημοσίευση αλλά είναι απίστευτα απλές στην ενημέρωση.

Αυτές οι υπηρεσίες μπορούν να φιλοξενήσουν το περιεχόμενό σας στους διακομιστές τους δωρεάν, αλλά σε αντάλλαγμα για αυτό το μηδενικό κόστος, ο διαδικτυακός σας προορισμός θα έχει έναν λιγότερο κομψό domain name. Αυτό μπορεί να είναι καλό για ένα προσωπικό ιστολόγιο, αλλά θα φαίνεται πολύ “φθηνό” για μια επιχείρηση που θέλει οι πελάτες να το εμπιστεύονται αρκετά ώστε να πληρώσουν για να αγοράσουν τα προϊόντα της.

Εάν προτιμάτε μια πιο παραδοσιακή διεύθυνση URL, θα χρειαστεί να αγοράσετε μια από εταιρείες όπως η MyIP. Η τιμολόγηση των domain name μπορεί να κυμαίνεται από εξαιρετικά φθηνή έως εξαιρετικά ακριβή, ανάλογα με το τι θα επιλέξετε για εσάς.

Εάν ανησυχείτε για το πώς θα φαίνεται το site σας σε κινητές συσκευές, μην ανησυχείτε. Οι ιστότοποι που δημιουργούνται σε όλες πλέον τις πλατφόρμες περιλαμβάνουν εκδόσεις που είναι φιλικές προς τα κινητά, έτσι ώστε να είναι καλά διαμορφωμένες για smartphone και tablet.

Πώς να δημιουργήσετε το δικό σας site στην MyIP;

Δημιουργήστε την προσωπική σας διαδικτυακή #επωνυμία

Τα sites διογκώνονται, αλλά μερικές φορές χρειάζεστε ένα απλό μέρος για να παρκάρετε την προσωπικότητά σας στο Διαδίκτυο για λόγους επωνυμίας. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε απλώς να αποκτήσετε ένα site, μια προσωπική ιστοσελίδα και όχι έναν ιστότοπο πολλών σελίδων.

Αντί να συνδέεται εσωτερικά με το κατάστημά σας ή άλλες αξιόλογες σελίδες όπως θα κάνατε με μια πιο παραδοσιακή ιστοσελίδα, ένας προσωπικός ιστότοπος έχει συνήθως συνδέσμους που πηγαίνουν στα κοινωνικά σας δίκτυα, λίστες επιθυμιών, λίστες αναπαραγωγής ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να συνδεθεί.

Το About.me είναι ένα παράδειγμα! Απλώς ανεβάζετε μια μεγάλη φωτογραφία ως φόντο για την προσωπική σας ιστοσελίδα και στη συνέχεια, επικαλύπτετε περίτεχνα πληροφορίες και συνδέσμους για να δημιουργήσετε την ψηφιακή σας επωνυμία.

Οι δωρεάν ιστότοποι σας βοηθούν να αποκτήσετε τις εικόνες από τα κοινωνικά σας δίκτυα ή από έναν σκληρό δίσκο και στη συνέχεια, παρέχουν τα εργαλεία για να κάνετε το κείμενο και τους συνδέσμους να λειτουργούν διακριτικά, αν και πραγματικά σας αρμόζει να ελέγξετε άλλες προσωπικές σελίδες για να έχετε μια ιδέα του τι λειτουργεί και τι όχι.

Αυτές οι υπηρεσίες προσφέρουν συνήθως ένα επίπεδο premium που παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία φιλοξενίας. Για παράδειγμα, το πακέτο premium 8 $ ανά μήνα του About.me καταργεί την επωνυμία της εταιρείας και σας δίνει τη δυνατότητα να συνδέσετε τον ιστότοπό σας σε έναν τομέα που αγοράσατε εξωτερικά.

Οι καλλιτέχνες με μεγάλα χαρτοφυλάκια για να επιδείξουν δεν πρέπει να αισθάνονται ότι μένουν έξω. Υπάρχει ένας αριθμός δημιουργών προσωπικών σελίδων/ιστότοπων, συμπεριλαμβανομένων των BigBlackBag και SmugMug, που εμφανίζουν τη δουλειά σας εξίσου καλά ή καλύτερα από ό,τι το Flickr ή το Instagram.

Πώς να φτιάξετε έναν ιστότοπο ηλεκτρονικού εμπορίου

Πριν προχωρήσουμε, θα πρέπει να συζητήσουμε την ενσωμάτωση  του ηλεκτρονικού εμπορίου  στον site σας. Εάν σκοπεύετε να πουλήσετε ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, αυτό είναι ένα ουσιαστικό μέρος της διαδικασίας δημιουργίας site που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Ευτυχώς, οι περισσότερες υπηρεσίες φιλοξενίας ιστοσελίδων προσφέρουν μια ποικιλία διαφορετικού συνδυασμένου λογισμικού και ενσωματώσεων.

Τα πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε καθώς αναζητάτε για πάροχο hosting για το ηλεκτρονικό κατάστημα είναι να περιλαμβάνουν Softaculous Auto-Installer, δηλαδή πανεύκολη εγκατάσταση, κλωνοποίηση, δημιουργία Dev και Staging εγκαταστάσεων με 1 κλικ όλων των CMS,  λογισμικό Secure Socket Layer (SSL)  για τη διαφύλαξη των οικονομικών συναλλαγών και  άλλα πρόσθετα στοιχεία μάρκετινγκ και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να μην χρειάζεται να συνεργάζεστε με εξωτερικό πωλητή για την προώθηση της επιχείρησής σας.

Δείτε περισσότερα για την φιλοξενία ιστοσελίδων:

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο