fbpx

9 Συμβουλές web hosting που πρέπει να γνωρίζετε

9 Συμβουλές web hosting που πρέπει να γνωρίζετε

9 Συμβουλές web hosting που πρέπει να γνωρίζετε

Το καλό web hosting είναι ζωτικής σημασίας για κάθε ιστότοπο. Αποτελεί τη βάση του ιστότοπού σας, της επωνυμίας σας και της επιχείρησής σας.

Οποιοσδήποτε χρόνος διακοπής λειτουργίας διακομιστή θα μπορούσε ενδεχομένως να βλάψει και να καταστρέψει όλα όσα έχετε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια. Εάν είστε σοβαροί για τον ιστότοπό σας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι είναι σε καλά χέρια.

Είναι δύσκολο να επιλέξουμε μεταξύ εταιρειών web hosting αυτές τις μέρες, ειδικά καθώς είμαστε πάντα συγκλονισμένοι από δελεαστικές προσφορές που μας κάνουν οι εταιρείες web hosting.

Αν ψάχνετε να αποκτήσετε έναν λογαριασμό web hosting, εδώ είναι ένα άρθρο που σκεφτήκαμε ότι μπορείτε να ρίξετε μια ματιά προτού παρασυρθείτε από δελεαστικές προσφορές και τεχνάσματα μάρκετινγκ.

Ακολουθούν μερικοί οδηγοί που θα σας κάνουν πιο έξυπνο καταναλωτή όταν πρόκειται να αποκτήσετε τον λογαριασμό web hosting σας.

1. Το τέχνασμα «Δωρεάν τομέα»

Ένας δωρεάν τομέας σίγουρα ακούγεται ωραίο, ωστόσο εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορεί να χρειαστεί να λάβετε υπόψη πριν συμφωνήσετε με τους δωρεάν τομείς που παρέχονται:

Σε ποιον ανήκει ο τομέας; Ο τομέας είναι δωρεάν, αλλά η εταιρεία hosting διατηρεί την ιδιοκτησία. Τι σημαίνει; Είτε είστε κολλημένοι με την εταιρεία για πάντα είτε πρέπει να πληρώσετε ένα τεράστιο ποσό για να αγοράσετε πίσω τον τομέα.

Τι γίνεται με τα επόμενα χρόνια ανανέωσης; Το πρώτο έτος είναι δωρεάν, αλλά όταν θέλετε να το ανανεώσετε, θα χρεώσουν πολλά για την ανανέωση. Αυτό είναι σαν μια σήμανση 200% πάνω από το μέσο κόστος ονόματος τομέα.

Είναι καλύτερα να κάνετε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της ερευνητικής διαδικασίας για να γνωρίζετε σε ποιον θα ανήκει ο τομέας και επίσης να βεβαιωθείτε ότι το τυπικό κόστος των τελών ανανέωσης είναι αποδεκτό.

2. Ξεχωριστό τομέα και hosting

Τα ονόματα τομέα δεν χρειάζεται να είναι καταχωρημένα στην ίδια εταιρεία web hosting. Δεν υπονοούμε ότι ο τρέχων οικοδεσπότης Ιστού σας δεν είναι αξιόπιστος! Έχει να κάνει περισσότερο με την εύρεση ενός αξιόπιστου καταχωρητή domain από την αρχή.

Εξάλλου, το όνομα τομέα είναι η διαδικτυακή σας ταυτότητα, το πιο ακριβό και αναντικατάστατο περιουσιακό στοιχείο, ενώ οι υπηρεσίες web hosting είναι εκεί ακριβώς για να φιλοξενήσουν τον ιστότοπο.

Μπορείτε να διαφωνήσετε για λόγους ευκολίας. Φυσικά, οι εταιρείες web hosting ιστοσελίδων θα προτιμούσαν να έχουν καταχωρίσει το domain σας σε αυτές, καθώς είναι η άλλη κερδοφόρα ροή εσόδων τους.

Ωστόσο, δεν θα είναι τόσο βολικό εάν η εταιρεία web hosting αποφασίσει να υποχωρήσει μαζί με τον τομέα σας.

3. Διαβάστε τους Όρους Εύρους ζώνης και χώρου στο δίσκο

Το εύρος ζώνης και ο χώρος στο δίσκο είναι όροι που συχνά αγνοούνται από άτομα που ψάχνουν για κοινόχρηστο web hosting.

Θα πρέπει να αναρωτηθείτε: «Τι γίνεται αν ο ιστότοπός μου γίνει πραγματικά δημοφιλής μέσα σε μια νύχτα και προσελκύει χιλιάδες ή εκατομμύρια επισκέπτες; Θα πληρώσω μια βαριά χρέωση για την τεράστια μεταφορά δεδομένων;»

Φυσικά, οι περισσότεροι ιστότοποι δεν θα ξεπεράσουν το όριο εύρους ζώνης μόνο λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας, αλλά εάν παρέχετε ορισμένα αρχεία για λήψεις στον ιστότοπό σας, αυτό μπορεί να συμβεί.

4. Unlimited Storage’s Catch

Ο απεριόριστος χώρος αποθήκευσης φαίνεται σαν μια εξαιρετική προσφορά, έτσι δεν είναι; Αυτό θέλουν να σκεφτείτε ορισμένες υπηρεσίες web hosting. Αλλά, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως “Απεριόριστος Αποθηκευτικός χώρος“.

Έχετε μελετήσει ποτέ διεξοδικά τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών της υπηρεσίας web hosting σας; Αν είστε όπως πολλοί άνθρωποι, θα το σαρώσετε και δεν θα το διαβάσετε προσεκτικά. Κάπου στο TOS, υπάρχει μια ενότητα που αναφέρει τη χρήση CPU/Server.

Συνοψίζοντας, βασικά, λέει ότι εάν ο ιστότοπός σας χρησιμοποιεί περισσότερο από ένα συγκεκριμένο χώρο αποθήκευσης, παραβιάζει τους Όρους Παροχής Υπηρεσιών και θα υπόκειται σε τερματισμό. Φυσικά, είναι απαραίτητο σχεδόν κάθε υπηρεσία web hosting να έχει κάτι τέτοιο στους Όρους Παροχής Υπηρεσιών για την προστασία των πόρων στους διακομιστές τους από ακατάλληλες χρήσεις.

Ωστόσο, πολλές υπηρεσίες web hosting χρησιμοποιούν τη χρήση CPU/Server για να ξεπεράσουν τις υποσχέσεις τους για απεριόριστο χώρο αποθήκευσης.

5. Ερευνήστε και μάθετε περισσότερα για αυτούς

Ένας συνηθισμένος τρόπος είναι να εισαγάγετε το ακόλουθο ερώτημα “web hosting company sucks” και να δείτε ποια είναι τα αποτελέσματα που βγάζει. Θα εκπλαγείτε από τον αριθμό των καταναλωτών που είχαν παραπονεθεί για τον οικοδεσπότη Ιστού τους.

Αυτή η λίστα μπορεί να σας δώσει μια ιδέα, αλλά δεν πρέπει να τη θεωρείτε δεδομένη γιατί:

  • Άδικο μέτρημα

Οι μεγάλες εταιρείες τείνουν να απογοητεύουν περισσότερους ανθρώπους επειδή έχουν περισσότερους δυσαρεστημένους πελάτες, αν και μπορεί να αποτελούν μόνο ένα εξαιρετικά μικρό ποσοστό της συνολικής πελατειακής βάσης.

  • Μεροληψία και υποκειμενικές ετυμηγορίες

Οι δηλώσεις σε προσωπικά ιστολόγια μπορεί μερικές φορές να είναι άκρως υποκειμενικές, μεροληπτικές και επηρεασμένες. Τυχόν αντιρρήσεις μπορούν ενδεχομένως να διαγραφούν από τους κατόχους του ιστότοπου για να δώσουν μια μονόπλευρη εντύπωση.

  • Τα παράπονα είναι κοινά

Είναι πιο εύκολο για μερικούς ανθρώπους να φωνάζουν παρά να επαινούν. Γενικά, εάν ένας οικοδεσπότης Ιστού λειτουργεί ομαλά, απλώς κάνει τη δουλειά του και αν δεν το κάνει, τότε του αξίζει όλες οι κακές κριτικές.

6. Αγορά & Εξοικονόμηση με εκπτώσεις προμήθειας ή κουπόνια

Σε μια διαδικτυακή επιχείρηση όπως η υπηρεσία web hosting, όπου οι εταιρείες είναι έτοιμες να πληρώσουν ένα έτος εσόδων για έναν πελάτη, μπορεί να μην είναι συνετό να πάτε για ψώνια χωρίς να βρείτε εκπτώσεις προμήθειας ή κουπόνια.

Φυσικά, θα βρείτε πολλούς οικοδεσπότες που δεν δίνουν κουπόνια ή δεν έχουν καν πρόγραμμα συνεργασίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλοί οικοδεσπότες.

7. Κάντε το δικό σας αντίγραφο ασφαλείας

Η ακόλουθη ερώτηση μπορεί να έχει περάσει από το μυαλό σας – Πρέπει να εμπιστευόμαστε και να βασιζόμαστε στους οικοδεσπότες μας για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των αρχείων μας;

Φυσικά και όχι. Ενώ ο κεντρικός υπολογιστής πρέπει να πραγματοποιεί τακτικά αντίγραφα ασφαλείας, μπορεί να θεωρηθεί παράλογο να μην δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας εκτός τοποθεσίας.

8. Χρησιμοποιήστε μια πιστωτική κάρτα μίας χρήσης ή PayPal

Χρησιμοποιείτε πάντα το PayPal για τη συναλλαγή. Μπορεί να είναι μη πρακτικό, αργό και δαπανηρό να ζητήσετε από την τοπική τράπεζα να κάνει τη μετατροπή.

Εάν δεν έχετε άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα, βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία είναι αξιόπιστη για να αποφύγετε να καταλήξετε σε μια δυσάρεστη χρέωση.

9. Αποφύγετε τα μακροπρόθεσμα συμβόλαια εκτός εάν τα εμπιστεύεστε

Είδαμε πώς οι εταιρείες μας κάνουν μια γελοία έκπτωση για την πληρωμή δύο ετών εκ των προτέρων. Εκτός εάν ο οικοδεσπότης Ιστού έχει εξαιρετικό ιστορικό, διαφορετικά σκεφτείτε το δύο φορές.

Όταν αναζητάτε το τέλειο web hosting, αναμφίβολα θα πρέπει να ξέρετε και πώς να το επιλέξετε. Εμπιστευτείτε την MyIP.gr γιατί το περιβάλλον web hosting που θα επιλέξετε έχει άμεσο αντίκτυπο στη συνολική ασφάλεια του ιστότοπού σας.

Δείτε περισσότερα για web hosting:

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο