fbpx

9 + 1 tips για να επιλέξετε σωστά domain name

9-1-tips-na-epilexete-sosta-domain-name

9 + 1 tips για να επιλέξετε σωστά domain name

Η επιλογή του σωστού domain name για το site σας είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία σας, σύμφωνα με την εταιρεία MyIP. Εάν επιλέξετε λάθος domain name, τότε μπορεί να είναι δύσκολο να το αλλάξετε αργότερα χωρίς να βλάψετε την επωνυμία σας και την κατάταξη σας στην Google.

Γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέξετε το καλύτερο domain name από την αρχή. Όταν ξεκινάτε για πρώτη φορά, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε ελκυστικές ιδέες για το όνομα του site σας αλλά δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε.

1. Προτιμήστε το .com

Υπάρχουν πολλές νέες καταλήξεις διαθέσιμες σήμερα, από τα αρχικά .com, .net και .org έως εξειδικευμένες επεκτάσεις όπως .pizza, .photography, ακόμα και .blog. Συνιστούμε πάντα να επιλέγετε ένα domain name που να λήγει σε.com. Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να βρείτε έξυπνα ονόματα χρησιμοποιώντας νέες επεκτάσεις, το .com εξακολουθεί να είναι η πιο καθιερωμένη και αξιόπιστη κατάληξη.

Οι καταλήξεις όπως .ninja, .photography και άλλες μπορούν να κάνουν την επιχείρησή σας να φαίνεται λιγότερο αξιόπιστη. Πολλοί χρήστες, ειδικά εκείνοι που δεν είναι τόσο γνώστες της τεχνολογίας, θα πληκτρολογήσουν αυτόματα “.com” στο τέλος κάθε τομέα χωρίς να το σκεφτούν.

Εάν το site σας είναι το john.photography και οι χρήστες σας πληκτρολογήσουν κατά λάθος john.photography.com, θα καταλήξουν σε μια σελίδα σφάλματος στον ιστότοπο photography.com. Είναι έξυπνο να αποφύγετε αυτόν τον κίνδυνο επιλέγοντας το .com. Τέλος, τα περισσότερα πληκτρολόγια smartphone έχουν αυτόματα ένα κουμπί .com.

2. Χρησιμοποιήστε λέξεις κλειδιά

Οι λέξεις κλειδιά παίζουν σημαντικό ρόλο. Χρησιμοποιώντας λέξεις κλειδιά, λέτε στις μηχανές αναζήτησης τι είναι  το site σας. Μαζί με το ποιοτικό περιεχόμενο και την καλή εμπειρία χρήστη, οι λέξεις κλειδιά στο domain name σας μπορούν να σας βοηθήσουν να καταταχθείτε υψηλότερα στην Google.

Είναι πολύ δύσκολο να βρείτε ένα καλό όνομα με τις λέξεις κλειδιά που θέλετε συνήθως. Θα χρειαστεί να είστε δημιουργικοί και να συνδυάσετε τις λέξεις κλειδιά σας με άλλες λέξεις για να κάνετε το site σας να ξεχωρίζει.

3. Κρατήστε το domain name σας σύντομο

Αν και οι λέξεις κλειδιά είναι σημαντικές, μην υπερβάλλετε. Είναι καλύτερα να έχετε ένα domain nameπου είναι σύντομο και αξέχαστο. Συνιστούμε να διατηρήσετε το domain name σας κάτω από 15 χαρακτήρες. Οι χρήστες συνήθως δυσκολεύονται να θυμηθούν τα μεγάλα domain name.

Οι χρήστες θα είναι επίσης πιο επιρρεπείς στα ορθογραφικά λάθη όταν πρόκειται για μεγαλύτερα ονόματα που μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια επισκεψιμότητας. Γι’ αυτό είναι καλή ιδέα να διατηρείτε το μήκος του ονόματος μικρό.

4. Κάντε το εύκολο στην προφορά και την ορθογραφία

Θα πρέπει να μπορείτε να μοιράζεστε εύκολα το domain name σας όταν μιλάτε αλλά και όταν γράφετε. Ποτέ δεν ξέρετε πότε θα σας ζητηθεί να μοιραστείτε το domain nameσας. Εάν σχεδιάζετε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μια επαγγελματική επαγγελματική διεύθυνση email, τότε σίγουρα θα πρέπει να είναι εύκολα κατανοητό για οποιονδήποτε ακροατή.

5. Διατηρήστε το μοναδικό

Το domain name του blog σας πρέπει να είναι μοναδικό, ώστε να μπορείτε να ξεχωρίζετε στο μυαλό των αναγνωστών σας. Είναι έξυπνο να ερευνάτε άλλα ιστολόγια στον τομέα σας και να μάθετε ποια domain names χρησιμοποιούν.

Δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κατά λάθος ένα όνομα εμπορικού σήματος ή να κατηγορηθείτε για αντιγραφή άλλου blogger. Τα επώνυμα domain names είναι μοναδικά, ελκυστικά και αξέχαστα, οπότε πρέπει να πάρετε ιδέες.

6. Αποφύγετε τις παύλες

Ποτέ μην δημιουργείτε domain name με παύλες. Οι παύλες μπορεί να είναι σημάδι ανεπιθύμητης αλληλογραφίας με την οποία δεν θέλετε να συσχετιστείτε. Εάν επιλέξετε ένα domain name με παύλες επειδή το όνομα που θέλετε έχει ήδη ληφθεί, τότε οι χρήστες σας πιθανότατα θα καταλήξουν στον ιστότοπο του ανταγωνιστή σας εάν ξεχάσουν να πληκτρολογήσουν την παύλα.

7. Αποφύγετε τα διπλά γράμματα

Είναι καλή ιδέα να αποφύγετε ένα domain name με διπλά γράμματα, γιατί αυξάνει τις πιθανότητές σας να χάσετε επισκεψιμότητα από ορθογραφικά λάθη. Η αποφυγή διπλών γραμμάτων θα κάνει επίσης το domain name σας εύκολο στην πληκτρολόγηση και πιο.

8. Αφήστε χώρο για επέκταση των υπηρεσιών σας

Είναι έξυπνο να επιλέξετε ένα domain name που σχετίζεται με τον κλάδο σας, επειδή δίνει στους χρήστες κάποια ιδέα για το τι είναι το site σας. Όμως, επίσης δεν θέλετε να περιορίσετε πολύ τις μακροπρόθεσμες επιλογές σας.

Η σωστή μεταφορά του site σας σε ένα νέο domain name μπορεί να είναι μια απογοητευτική διαδικασία και μπορεί να να χάσετε την κατάταξη σας εάν δεν το κάνετε σωστά. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε ένα ευέλικτο όνομα από την αρχή.

9. Κάντε έρευνα

Πριν καταχωρήσετε ένα domain name, προσπαθήστε να μάθετε εάν υπάρχει ήδη μια εγγεγραμμένη επιχείρηση που χρησιμοποιεί το ίδιο όνομα. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση εμπορικού σήματος για να δείτε εάν υπάρχει ήδη ένα παρόμοιο ή ακριβές όνομα που έχει ήδη κατοχυρωθεί με εμπορικό σήμα.

Μπορείτε επίσης να πραγματοποιήσετε μια αναζήτηση στη Google και να ελέγξετε για τη διαθεσιμότητα του ονόματος σε κορυφαίους ιστότοπους κοινωνικών μέσων όπως Twitter, Facebook, Instagram κ.λπ. Ένα παρόμοιο ή αντίστοιχο όνομα όχι μόνο θα προκαλούσε σύγχυση, αλλά θα μπορούσε επίσης να έχει σοβαρές νομικές επιπτώσεις που μπορεί να σας κοστίσουν πολλά χρήματα.

Μόλις θέσετε το δικό σας site σε λειτουργία, μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να ονομάσετε εμπορικό σήμα και να κατοχυρώσετε πνευματικά δικαιώματα για το όνομα και το λογότυπο του ιστότοπου σας.

+1. Ενεργήστε γρήγορα προτού το πάρει κάποιος άλλος

Κάθε μέρα καταχωρούνται χιλιάδες νέα domain names από όλα τα μέρη του κόσμου. Εάν έχετε βρει ένα που σας αρέσει, τότε μην περιμένετε πολύ. Τα domain names είναι σαν τα ακίνητα. Χιλιάδες άνθρωποι αναζητούν ενεργά καλά επώνυμα domain names στα οποία μπορούν να εγγραφούν για καλύτερες τιμές στο μέλλον.

Εάν δεν ενεργήσετε γρήγορα, τότε κάποιος μπορεί να προχωρήσει και να καταχωρήσει την ιδέα του τομέα σας. Δεδομένου ότι τα domain names είναι σχετικά φθηνά, συνιστούμε πάντα στους πελάτες μας να ενεργούν γρήγορα. Εάν αλλάξετε γνώμη αργότερα, μπορείτε απλά να το αφήσετε να λήξει.

Δείτε περισσότερα για την φιλοξενία ιστοσελίδων:

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο