6 προβλέψεις για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για το 2023

ασφάλεια MyIP.gr

6 προβλέψεις για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για το 2023

Δεν είναι μυστικό ότι το έγκλημα στον κυβερνοχώρο είναι ένας κλάδος ανάπτυξης. Μόλις πέρυσι, το FBI υπολόγισε ότι το διαδικτυακό έγκλημα κόστισε 6,9 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα χειρότερα νέα είναι ότι οι προβλέψεις για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για το 2023 προβλέπουν ότι αυτή η κακόβουλη επίθεση θα συνεχίσει να επεκτείνεται και να διαφοροποιείται.

Πρόσφατα, μερικοί από τους κορυφαίους ηγέτες ασφαλείας και αναλυτές έδειξαν ότι οι τεχνικές των απειλών θα εξελιχθούν σημαντικά τους επόμενους 12 μήνες του 2023.

Οι προβλέψεις περιλαμβάνουν αύξηση του ransomware και του κινδύνου από εμπιστευτικές πληροφορίες, καθώς οι εισβολείς στοχεύουν αξιόπιστους υπαλλήλους με απόπειρες εκβιασμού. Οι «πωλητές» του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο στρέφονται προς νέα επιχειρηματικά μοντέλα και, πιο θετικά, ευρύτερη υιοθέτηση της τεχνολογίας κωδικών πρόσβασης. Διαβάστε παρακάτω για τις πλήρεις γνώσεις τους.

1. Οι επιθέσεις ταυτότητας και ελέγχου ταυτότητας θα παραμείνουν μια συνεχής απειλή

«Οι οργανισμοί θα συνεχίσουν να παλεύουν με επιθέσεις που σχετίζονται με την ταυτότητα και τον έλεγχο ταυτότητας, όπου οι σχετικά απλοί παράγοντες απειλών μπορούν να αγοράσουν διαπιστευτήρια υπογείως ή να εισβάλουν στον οργανισμό.

«Ως αποτέλεσμα, οι κατασκευαστές πλατφορμών και web hosting θα πιεστούν να βοηθήσουν τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να αμυνθούν από κακόβουλο λογισμικό που κλέβει αυτά τα διαπιστευτήρια».

3. Οι επιθέσεις ransomware σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα συνεχίσουν να αυξάνονται

«Παγκοσμίως, θα δούμε τη συνεχή ανάπτυξη και προβολή των επιθέσεων ransomware στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Σε όλη την ευρύτερη επιφάνεια επίθεσης, θα αυξηθούν οι απειλές και οι δυνατότητες του κλάδου, επηρεάζοντας κλάδους όπως η υγειονομική περίθαλψη, η ενέργεια, τα οικονομικά και άλλα.

«Ως βιομηχανία, η συνεχιζόμενη έρευνα και η εργασία μας για την ασφάλεια της εφοδιαστικής αλυσίδας, ειδικά μετά από μεγάλες επιθέσεις, θα συνεχίσουν να αποκαλύπτουν πόσο περισσότερη συνεργασία χρειάζεται να γίνει».

4. Ευρύτερη υιοθέτηση της τεχνολογίας κωδικών πρόσβασης

ασφάλεια MyIP.gr
Ασφάλεια MyIP.gr

«Πέρα από τη διαχείριση κωδικού πρόσβασης και τις βελτιώσεις στην ασφάλεια του λογαριασμού, θα δούμε ευρύτερη υιοθέτηση κλειδιού πρόσβασης από προγραμματιστές και χρήστες ιστοσελίδων, και στην κοινή γλώσσα ασφαλείας.

«Μπορούμε επίσης να αναμένουμε να δούμε το ηλεκτρονικό ψάρεμα SMS/εφάπαξ κωδικού πρόσβασης (OTP) να συνεχίζει να αυξάνεται, επομένως οι ιστότοποι και οι εφαρμογές θα είναι πιο πιθανό να υιοθετήσουν κωδικούς πρόσβασης τόσο για εργαλεία διαχείρισης που απευθύνονται σε καταναλωτές όσο και για εσωτερικά εργαλεία διαχείρισης ασφαλείας τύπου Mod Security.

«Σε ένα υβριδικό εταιρικό περιβάλλον και με περισσότερη δουλειά στον Ιστό, το πρόγραμμα περιήγησης θα γίνει ακόμη πιο στρατηγικό πλεονέκτημα για την ασφάλεια των επιχειρήσεων.

«Όσον αφορά το εργατικό δυναμικό, η ζήτηση για εμπειρία και ικανότητα στον τομέα της κυβερνοασφάλειας σε όλα τα επίπεδα οργανισμών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα θα συνεχίσει να ξεπερνά τα διαθέσιμα ταλέντα. Αυτό θα υπογραμμίσει την ανάγκη για επένδυση σε διεπιστημονική ανάπτυξη δεξιοτήτων κυβερνοασφάλειας για το μέλλον».

5. Οι πωλητές εγκλήματος στον κυβερνοχώρο θα αλλάξουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα

«Θα δούμε μεγαλύτερη πίεση στους εμπορικούς πωλητές spyware και στους χειριστές hack-for-hire, τόσο από εταιρείες τεχνολογίας όσο και από εταιρείες παροχής web hosting. Ωστόσο, αυτοί οι παράγοντες απειλών δεν θα εξαφανιστούν. Αντίθετα, θα δούμε αναδιοργάνωση, μετονομασία και ορισμένες αλλαγές στα επιχειρηματικά μοντέλα.

«Παγκοσμίως, η Κίνα και η Ρωσία θα συνεχίσουν να επικεντρώνονται σε μεγάλο βαθμό σε περιφερειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της δραστηριότητας που σχετίζεται με την Ουκρανία.

«Καθώς ξεκινούν οι εκστρατείες για τις εκλογές 2023, η εκστρατεία και η εκλογική ασφάλεια θα είναι πρωταρχικά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της συζήτησης γύρω από τις επιχειρήσεις πληροφόρησης (IO.)».

6. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου θα προσπαθήσουν να στοχεύσουν επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς πρόσβασης και πεδία μυστικών ερωτήσεων

ασφάλεια MyIP.gr
Ασφάλεια MyIP.gr

«Με τόσες πολλές χωματερές παραβίασης δεδομένων που κυκλοφορούν στον σκοτεινό ιστό, θα δούμε ένα κύμα επιθέσεων που θα αξιοποιούν όχι μόνο τους επαναχρησιμοποιημένους κωδικούς πρόσβασης, αλλά και όλα τα μυστικά πεδία ερωτήσεων (ημερομηνία γέννησης, SSN, διευθύνσεις οδών ή άλλα).

«Για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, οι εφαρμογές και οι ιστότοποι θα υιοθετούν όλο και περισσότερο ασφαλή έλεγχο ταυτότητας, όπως εφαρμογές ελέγχου ταυτότητας (Authy) και κωδικούς πρόσβασης — αντί για όνομα χρήστη, κωδικό πρόσβασης, κωδικό SMS και άλλα — με το πρόσθετο όφελος ότι αυτοί οι μηχανισμοί είναι επίσης ευκολότεροι και πιο βολικοί για τους χρήστες».

Η αποστολή της MyIP είναι να προσφέρει ασφάλεια ιστοσελίδων σε όλα τα πακέτα web hosting που προσφέρει. Επικοινωνήστε μαζί μας και ενημερωθείτε για όλα όσα αφορούν την ιστοσελίδα και το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Δείτε περισσότερα για ασφάλεια ιστότοπου:

Scroll to Top