fbpx

5 Βήματα πώς να δημιουργήσετε και να ξεκινήσετε ένα WordPress blog

wordpress blog φιλοξενία ιστοσελίδων MyIP

5 Βήματα πώς να δημιουργήσετε και να ξεκινήσετε ένα WordPress blog

 

Θέλετε να δημιουργήσετε ένα WordPress blog… Συγχαρητήρια! Το WordPress είναι μια εξαιρετική λύση για το πώς να ξεκινήσετε ένα blog, καθώς πιστεύουμε ότι τα blogs είναι εξαιρετικά φοβερά! Επίσης είναι εκπληκτικά απλό να δημιουργήσετε ένα blog WordPress. Γι’ αυτό λέμε ότι μπορείτε να το κάνετε σε λιγότερο από 15 λεπτά.

Θα σας δείξουμε 5 βήματα που πρέπει να κάνετε για να ξεκινήσετε ένα ιστολόγιο χρησιμοποιώντας WordPress που φιλοξενείται στη MyIP. Και θα το κάνουμε με πολλές οδηγίες φιλικές για αρχάριους.

 

Πώς να δημιουργήσετε ένα blog: τι θα χρειαστείτε

 

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα ιστολόγιο, εδώ είναι ολόκληρη η διαδικασία βήμα προς βήμα:

 1. Εγγραφείτε για φιλοξενία ιστοσελίδων MyIP.
 2. Επιλέξτε ένα όνομα τομέα για το ιστολόγιό σας.
 3. Εγκαταστήστε δωρεάν λογισμικό WordPress blog.
 4. Συνδεθείτε και γράψτε την πρώτη σας ανάρτηση στο blog.
 5. Αλλάξτε το σχέδιο του ιστολογίου σας επιλέγοντας ένα θέμα και εγκαταστήστε μερικές βασικές προσθήκες.

Μην ξεχνάτε το μάρκετινγκ!

Θα καλύψουμε κάθε ένα από αυτά τα 5 βήματα λεπτομερώς παρακάτω, αλλά προς το παρόν, αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι κανένα από αυτά τα βήματα δεν απαιτεί σε βάθος τεχνικές γνώσεις. Ναι, μπορείτε πραγματικά να καταλάβετε πώς να δημιουργήσετε ένα blog μόνοι σας!

Μόλις ξεκινήσετε να λειτουργεί το blog σας στο WordPress, πιθανότατα θα θέλετε να αρχίσετε να γράφετε και πιθανώς να τροποποιήσετε την εμφάνιση/λειτουργικότητά του. Για να σας βοηθήσουμε να το κάνετε αυτό, θα σας δείξουμε επίσης πώς:

 • Γράψτε την πρώτη σας ανάρτηση ιστολογίου χρησιμοποιώντας τον επεξεργαστή WordPress
 • Αλλάξτε την εμφάνιση του blog σας στο WordPress χρησιμοποιώντας ένα “θέμα
 • Προσθέστε λειτουργικότητα στο ιστολόγιό σας χρησιμοποιώντας εργαλεία που ονομάζονται “plugins

Εφόσον γνωρίζετε πώς να χρησιμοποιείτε ιστότοπους όπως το Facebook και έχετε μια συνολική εμπιστοσύνη όταν πρόκειται για “διαδικτυακά πράγματα“, μπορείτε να ακολουθήσετε αυτόν τον οδηγό.

 

Βήμα 1: Αγοράστε φιλοξενία και το όνομα τομέα σας

 

Για να κάνετε το WordPress blog σας προσβάσιμο σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο απαιτούνται δύο πράγματα:

Φιλοξενία – αυτή είναι η μηχανή που τροφοδοτεί τον ιστότοπό σας. Ενώ δεν το “βλέπετε“, κάθε ιστότοπος στο Διαδίκτυο διαθέτει έναν κεντρικό υπολογιστή που τον ενεργοποιεί.
Τομέας – είναι σαν τη μόνιμη διεύθυνση του ιστολογίου σας. Για παράδειγμα, το δικό μας είναι το myip.gr.

Μπορείτε να αγοράσετε τη φιλοξενία και τον τομέα σας ταυτόχρονα – οπότε μην ανησυχείτε πολύ για αυτές τις λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή. Αλλά για να το κάνετε αυτό, πρέπει να επιλέξετε έναν κεντρικό υπολογιστή WordPress. Λόγω της δημοτικότητας του WordPress, υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός κεντρικών υπολογιστών του WordPress.

Επιλέξτε έναν web hosting provider με τα εξής χαρακτηριστικά:

 

Προσιτό

Μπορείτε να φιλοξενήσετε τον ιστότοπό σας για την τιμή ενός cappuccino latte κάθε μήνα – για τους πρώτους 12 μήνες.

Δωρεάν όνομα τομέα όταν εγγραφείτε

Αυτό συνδέεται με την προσιτή τιμή – διαφορετικά ο δικός σας τομέας θα κόστιζε περισσότερα.

Εύκολη εγκαταστήσετε WordPress

Με λίγα μόνο κλικ, μπορείτε να ξεκινήσετε το λογισμικό WordPress και να έχετε ένα ιστολόγιο εργασίας. Δεν χρειάζονται τεχνολογικές γνώσεις!

Απόδοση

Όταν ξεκινάτε, η MyIP προσφέρει πολλές επιδόσεις για να διατηρήσετε τη φόρτωση του ιστότοπού σας.

Πώς να εγγραφείτε για φιλοξενία WordPress στη MyIP

 

Για να ξεκινήσετε, κάντε κλικ εδώ για να μεταβείτε στα πακέτα φιλοξενίας MyIP. Για αρχάριους, προτείνουμε το οικονομικό πρόγραμμα Personal 2, επειδή διαθέτει αρκετή ισχύ για το νεοσύστατο ιστολόγιό σας.

 • Κάντε κλικ στο κουμπί “επιλογή πακέτου” για να ξεκινήσει η διαδικασία
 • Στην επόμενη οθόνη, εισαγάγετε το όνομα τομέα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για το ιστολόγιό σας στο νέο πλαίσιο τομέα και κάντε κλικ στο Επόμενο
 • Στην τελική οθόνη, θα πρέπει να εισαγάγετε βασικά στοιχεία λογαριασμού και χρέωσης στο επάνω μέρος
 • Καθώς κάνετε κύλιση προς τα κάτω, θα δείτε μια ενότητα Πληροφορίες πακέτου στο κάτω μέρος. Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε πόσα χρόνια υπηρεσίας φιλοξενίας θα αγοράσετε, καθώς και τυχόν πρόσθετα που θέλετε
 • Αφού συμπληρώσετε όλες τις πληροφορίες, επιλέξτε “υποβολή” στο κάτω μέρος για να ολοκληρώσετε την αγορά σας.

 

Βήμα 2: Εγκαταστήστε το δωρεάν λογισμικό WordPress

 

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα WordPress blog, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το λογισμικό WordPress. Γνωρίζουμε ότι αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο τρομακτικό – αλλά πιστεύουμε ότι θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολο είναι να εγκαταστήσετε το WordPress.

Όταν ολοκληρώσατε τη διαδικασία εγγραφής στο προηγούμενο βήμα, θα έπρεπε να έχετε λάβει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη MyIP με λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο σύνδεσης στο cpanel πελατών της MyIP.

 

Προχωρήστε και συνδεθείτε στη MyIP

 

Μόλις συνδεθείτε για πρώτη φορά, η MyIP θα σας δώσει έναν απλό οδηγό που θα σας οδηγήσει στη διαδικασία εγκατάστασης του WordPress στον νέο σας ιστότοπο.

Δεν βλέπετε τον οδηγό εγκατάστασης; Μην ανησυχείτε, απλώς μεταβείτε στην περιοχή, Οι ιστότοποί μου και κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία ιστότοπου για να ξεκινήσετε.

Στη συνέχεια, μπορείτε να συμπληρώσετε όλες τις σημαντικές λεπτομέρειες για το όνομα του ιστότοπού σας και το όνομα χρήστη/κωδικό πρόσβασης που θα χρησιμοποιήσετε για τη διαχείριση του WordPress ιστολογίου σας

Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγκατάστασης, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου του νέου ιστολογίου σας μεταβαίνοντας στο yourdomain.com/wp-admin.

 

Βήμα 3: Προχωρήστε και γράψτε την πρώτη σας ανάρτηση στο blog

 

Τώρα που μάθατε πώς να δημιουργείτε ένα WordPress blog, πιθανότατα είστε ενθουσιασμένοι που θα φτάσετε στο blogging! Θα σας δείξουμε πώς να αλλάξετε την εμφάνιση και τη λειτουργία του ιστολογίου σας σε ένα δευτερόλεπτο. Αλλά πρώτα, ας δούμε πόσο εύκολο είναι να γράψετε μια ανάρτηση ιστολογίου στον νέο σας ιστότοπο.

 

Για να γράψετε μια ανάρτηση ιστολογίου:

 

 • Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από τις αναρτήσεις
 • Κάντε κλικ στην επιλογή Προσθήκη νέου

Αυτό θα ξεκινήσει το WordPress Editor, το οποίο σας επιτρέπει να γράφετε τις αναρτήσεις του ιστολογίου σας χρησιμοποιώντας ένα πραγματικά διαισθητικό σύστημα. Για να προσθέσετε κείμενο, απλά κάντε κλικ και πληκτρολογήστε. Για άλλο περιεχόμενο – όπως μια εικόνα ή ένα ενσωματωμένο βίντεο YouTube, μπορείτε να προσθέσετε νέα “μπλοκ“. Για να σας βοηθήσουμε να χρησιμοποιήσετε τον επεξεργαστή, μπορείτε να ακολουθήσετε τον αναλυτικό οδηγό μας..

Βήμα 4: Δείτε πώς μπορείτε να αλλάξετε την εμφάνιση του ιστολογίου σας

 

Όταν δημιουργείτε ένα WordPress blog, ένα από τα σημαντικότερα οφέλη που έχετε είναι η πρόσβαση στην τεράστια συλλογή θεμάτων και πρόσθετων του WordPress. Ακολουθεί μια γρήγορη επισκόπηση των δύο:

 • Θέματα – αυτά αλλάζουν την εμφάνιση του WordPress blog σας
 • Πρόσθετα – αυτά προσθέτουν λειτουργικότητα στο ιστολόγιό σας

Μόλις δημιουργήσετε ένα WordPress blog, έχετε ήδη ενεργό ένα θέμα. Αυτό είναι είτε το προεπιλεγμένο θέμα WordPress είτε το θέμα που επιλέξατε κατά τη διάρκεια του Οδηγού εγκατάστασης MyIP.

Αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν χιλιάδες θέματα διαθέσιμα για το WordPress, οπότε σε καμία περίπτωση δεν περιορίζεστε σε αυτή τη μικρή επιλογή.

 

Πού μπορείτε να βρείτε θέματα WordPress για το ιστολόγιό σας

 

Όταν πηγαίνετε για να επιλέξετε ένα θέμα WordPress, θα πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε δωρεάν και premium θέματα. Δεν υπάρχει εγγενής διαφορά μεταξύ των δύο, αλλά τα premium θέματα έχουν συχνά πιο λεπτομερή σχέδια και χαρακτηριστικά.

 • Για να βρείτε δωρεάν θέματα, το καλύτερο μέρος για αναζήτηση είναι ο επίσημος κατάλογος θεμάτων WordPress.org.
 • Για να βρείτε premium θέματα, θα χρειαστείτε μια ευρύτερη προσέγγιση.

 

Πώς να εγκαταστήσετε ένα θέμα WordPress

 

Μόλις βρείτε ένα θέμα που σας αρέσει, το WordPress διευκολύνει την προσθήκη αυτού του θέματος στον ιστότοπό σας.

 • Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την εμφάνιση
 • Επιλέξτε Θέματα
 • Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη νέου

Εάν επιλέξατε ένα δωρεάν θέμα στο WordPress.org, αναζητήστε το θέμα κατά όνομα και κάντε κλικ στην Εγκατάσταση.
Εάν αγοράσατε ένα θέμα premium, κάντε κλικ στο κουμπί Μεταφόρτωση θέματος και ανεβάστε το αρχείο ZIP που θα έπρεπε να έχετε λάβει όταν αγοράσατε το θέμα.

Αφού εγκαταστήσετε το θέμα σας, φροντίστε να κάνετε κλικ στο κουμπί Ενεργοποίηση για να το κάνετε ενεργό στον ιστότοπό σας. Για να προσαρμόσετε περαιτέρω το θέμα σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάτι που ονομάζεται WordPress Customizer. Αυτή η διεπαφή σάς επιτρέπει να κάνετε ορισμένες τροποποιήσεις στο θέμα σας χωρίς να χρειάζεται να γνωρίζετε κώδικα.

Μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό, μεταβαίνοντας στην Εμφάνιση → προσαρμογή: Ανάλογα με το θέμα που επιλέξατε, ενδέχεται να έχετε διαφορετικό σύνολο επιλογών στην αριστερή πλευρική γραμμή.

 

Σε γενικές γραμμές, μπορείτε:

 

 • Να πραγματοποιήσετε αλλαγές χρησιμοποιώντας τις επιλογές στα αριστερά
 • Να δείτε μια προεπισκόπηση σε πραγματικό χρόνο στην προεπισκόπηση ιστότοπου στα δεξιά
 • Να κάνετε τις αλλαγές σας ζωντανές κάνοντας κλικ στην επιλογή Αποθήκευση και δημοσίευση

Βήμα 5: Δείτε πώς μπορείτε να προσθέσετε λειτουργικότητα στο ιστολόγιό σας

 

Ενώ τα θέματα αφορούν κυρίως τις εμφανίσεις, τα πρόσθετα εστιάζουν περισσότερο στο να σας βοηθήσουν να προσθέσετε λειτουργικότητα στο ιστολόγιο WordPress.

Όταν δημιουργείτε για πρώτη φορά ένα WordPress blog, έχετε σχεδόν μόνο τη δυνατότητα να γράφετε αναρτήσεις ιστολογίου και να δημιουργείτε σελίδες.

 

Τα πρόσθετα είναι αυτά που σας επιτρέπουν να προσθέσετε πιο προηγμένες λειτουργίες όπως:

 

 • Φόρμες επικοινωνίας
 • Κουμπιά κοινωνικών δικτύων
 • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας
 • Βελτιωμένο SEO
 • Και πολλά, πολλά άλλα

Εάν μπορείτε να σκεφτείτε μια δυνατότητα, πιθανότατα υπάρχει ένα πρόσθετο για αυτήν. Αυτό συμβαίνει επειδή η κοινότητα WordPress προσφέρει πάνω από 50.000 δωρεάν πρόσθετα, συν υπάρχουν χιλιάδες premium plugins.

 

Πού μπορείτε να βρείτε WordPress plugins για το ιστολόγιό σας

 

Όπως και τα θέματα, μπορείτε να βρείτε τόσο δωρεάν όσο και premium plugins. Διατηρώντας τις ομοιότητες κυλιόμενες, το καλύτερο μέρος για να αναζητήσετε δωρεάν πρόσθετα είναι ο επίσημος κατάλογος προσθηκών WordPress.org.

Για premium plugins, η καλύτερη μέθοδος είναι συνήθως η αναζήτηση στο Google για κάτι σαν το “best X plugin” και η αγορά από έναν γνωστό προγραμματιστή. Πολλές δωρεάν προσθήκες που παρατίθενται στο WordPress.org προσφέρουν επίσης εκδόσεις premium με περισσότερες δυνατότητες.

Παρόλο που υπάρχουν πολλά πρόσθετα εξειδικευμένα που είναι καλά μόνο για συγκεκριμένες χρήσεις, υπάρχουν ορισμένα πρόσθετα που πρέπει να έχουν WordPress από τα οποία μπορούν να επωφεληθούν όλοι οι ιστότοποι, συμπεριλαμβανομένων των ιστολογίων.

 

Τι να κάνετε αφού δημιουργήσετε ένα WordPress blog

 

Εφόσον καταφέρατε να δημιουργήσετε ένα blog WordPress, να εγκαταστήσετε το δικό σας θέμα και να προσθέσετε κάποια λειτουργικότητα με πρόσθετα, το επόμενο που χρειάζεστε είναι το marketing. Συγκεκριμένα SEO Marketing.

 

Αν είστε όπως οι περισσότεροι άνθρωποι, πιθανότατα θα θέλετε να αναζητήσετε τρόπους για:

 

 • Αποκτήστε περισσότερους επισκέπτες στο ιστολόγιό σας
 • Κερδίστε χρήματα από το ιστολόγιό σας

Και αν είστε αρχάριος στο blogging, θα σας συμβουλεύαμε να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες SEO Marketing. Το καλύτερο θα ήταν να δημιουργήσετε μια στρατηγική περιεχομένου ιστολογίου και να καταλάβετε πώς να βρείτε νέες ιδέες για δημοσιεύσεις ιστολογίου.

Μετά από αυτόν τον οδηγό, τίποτα δεν μπορεί να σας εμποδίσει να ξεκινήσετε και να δημιουργήσετε το νέο WordPress blog σας! Έχετε ερωτήσεις σχετικά με ποιο πακέτο φιλοξενίας να επιλέξετε ή πώς να ξεκινήσετε με το WordPress? Ρωτήστε μας στο 215-215-4722!

 

Δείτε περισσότερα για δημιουργία WordPress blog στη MyIP:

 

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο