fbpx

5 Παράγοντες web hosting που πρέπει να λάβετε υπόψη

web-hosting-myip

5 Παράγοντες web hosting που πρέπει να λάβετε υπόψη

 

Χωρίς φιλοξενία – web hosting, είναι αδύνατο να ξεκινήσετε έναν ιστότοπο. Αλλά όταν είστε νέοι στο blogging, μπορεί να είναι πραγματικά συγκεχυμένο να καταλάβετε πόσα χρήματα θα πρέπει να διαθέσετε για τη φιλοξενία ιστοσελίδων.

Δεν θέλετε να ξοδεύετε μια περιουσία ετησίως για τη φιλοξενία που είναι πολύ πιο ισχυρή από ό,τι χρειάζεται η ιστοσελίδα σας. Από την άλλη πλευρά, δεν θέλετε να αγοράσετε web hosting προϋπολογισμού από το κάτω μέρος του βαρελιού, με αποτέλεσμα ο ιστότοπός σας να πέφτει συχνά – χάνοντας τους αναγνώστες και τους πελάτες σας. Η λανθασμένη απόφαση για τη φιλοξενία θα μπορούσε να καταλήξει να είναι ένα ακριβό λάθος.

Ακόμα χειρότερα, οι τιμές πολλών παρόχων φαίνονται συγκεχυμένες. Για παράδειγμα, μπορεί να δείτε μια υπέροχη εισαγωγική προσφορά 1,50€ / μήνα, αλλά όταν κοιτάξετε πιο κοντά, θα συνειδητοποιήσετε ότι πρέπει να πληρώσετε εκ των προτέρων για μια πλήρη συνδρομή 3 ετών για να λάβετε αυτήν την τιμή.

Στο άρθρο μας θα ρίξουμε μια προσεκτική ματιά στο τι κοστίζει η φιλοξενία ιστότοπων. Θα εξηγήσουμε τους 5 βασικούς παράγοντες που αποτελούν την τιμή της φιλοξενίας ιστού, όπως πόσο ισχυρή και ασφαλής είναι.

Με αυτές τις πληροφορίες, θα μπορείτε να λάβετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με την καλύτερη φιλοξενία ιστοσελίδων- web hosting για τις ανάγκες σας.

 

Τι είναι το web hosting και γιατί πρέπει να το πληρώσετε;

 

Κατά μέσο όρο, η φιλοξενία ιστότοπων κοστίζει οπουδήποτε από λίγα ευρώ έως και εκατοντάδες ανά μήνα ή περισσότερο, ανάλογα με τον τύπο του προγράμματος φιλοξενίας που χρειάζεστε.

Για τους περισσότερους νέους bloggers, το web hosting είναι το μεγαλύτερο μη διαπραγματεύσιμο κόστος τους.

Χωρίς να μπείτε σε περίπλοκους όρους blogging, το web hosting είναι απλώς μια υπηρεσία που σας επιτρέπει να δημοσιεύσετε τον ιστότοπό σας στο Διαδίκτυο. Ένας πάροχος web hosting, επομένως, είναι μια εταιρεία που σας παρέχει την υποδομή (τεχνολογία) που απαιτείται για την προβολή του ιστότοπού σας στο Διαδίκτυο.

Οι ιστότοποι αποθηκεύονται σε ισχυρούς (και πολύ ακριβούς) υπολογιστές που ονομάζονται διακομιστές. Όταν ένας χρήστης θέλει να δει τον ιστότοπό σας, απλά πληκτρολογεί τη διεύθυνση του ιστότοπού σας στο πρόγραμμα περιήγησής. Εναλλακτικά, ο ιστότοπός σας μπορεί επίσης να εμφανίζεται για ερωτήματα αναζήτησης που σχετίζονται με αυτό που αναζητά ο χρήστης. Κάνοντας κλικ στη διεύθυνσή σας, επίσης γνωστή ως ενιαίο εργαλείο εντοπισμού πόρων (URL), μεταφέρει τον αναγνώστη στην τοποθεσία του ιστότοπού σας στον κεντρικό διακομιστή.

Εκτός από την απλή φιλοξενία του ιστότοπού σας, τα καλύτερα σχέδια web hosting περιλαμβάνουν και άλλες βασικές δυνατότητες που βοηθούν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του ιστολογίου σας, όπως:

 • Ασφάλεια
 • Ταχύτητα
 • Αξιοπιστία / χρόνος λειτουργίας
 • Υποστήριξη

 

Δωρεάν web hosting VS Φιλοξενία επί πληρωμή: Τι πρέπει να γνωρίζετε

 

Υπάρχουν ορισμένες υπηρεσίες που σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε έναν ιστότοπο στο διαδίκτυο χωρίς να πληρώσετε τίποτα.

Ωστόσο, θα πρέπει να είστε επιφυλακτικοί σε αυτό. Κανένας πάροχος web hosting δεν πρόκειται να παρέχει την υπηρεσία τους εντελώς δωρεάν.

 

Οι δωρεάν πάροχοι θα έχουν ένα ή περισσότερα από αυτά τα μειονεκτήματα:

 

 • Προβάλλουν διαφημίσεις στον ιστότοπό σας και κερδίζουν χρήματα από αυτά. Δεν μπορείτε να καταργήσετε τις διαφημίσεις και μπορεί να έχετε λίγο ή καθόλου έλεγχο σχετικά με το ποιες διαφημίσεις εμφανίζονται.
 • Παρέχουν μια πολύ βασική δωρεάν υπηρεσία που σας ωθεί να κάνετε αναβάθμιση σε προγράμματα επί πληρωμή.
 • Πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα δημιουργίας ιστότοπων (π.χ. ένας δωρεάν ιστότοπος με το WordPress.com πρέπει να χρησιμοποιεί το λογισμικό WordPress και ένας δωρεάν ιστότοπος με το Wix.com πρέπει να χρησιμοποιεί το λογισμικό Wix). Απλώς δεν υπάρχει επιλογή δημιουργίας του ιστότοπού σας χρησιμοποιώντας διαφορετικό λογισμικό, ακόμα κι αν το θέλετε.
 • Παρέχουν μια υπηρεσία χαμηλής ποιότητας, που σημαίνει ότι ο ιστότοπός σας ενδέχεται να μειωθεί εάν δέχεται πολλούς επισκέπτες ταυτόχρονα. Μπορεί ακόμη και να πέσει τυχαία. Επιπλέον, είναι πιθανό να περιμένετε πολύ για τεχνική υποστήριξη.
 • Μπορεί να αντιμετωπίσετε πολλούς περιορισμούς σχετικά με το τι μπορείτε να κάνετε με τον ιστότοπό σας. Ορισμένοι από αυτούς θα είναι τεχνικοί περιορισμοί (π.χ. το λογισμικό δεν θα υποστηρίζει τη λειτουργία ενός διαδικτυακού καταστήματος εκτός εάν πληρώνετε για την αναβάθμιση του λογαριασμού σας). Άλλοι θα είναι περιορισμοί βάσει των όρων και προϋποθέσεων της εταιρείας (π.χ. ενδέχεται να μην επιτρέπεται η προβολή διαφημίσεων στο ιστολόγιό σας).

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα με τη δωρεάν φιλοξενία είναι ότι δεν μπορείτε κανονικά να χρησιμοποιήσετε το δικό σας όνομα τομέα (URL). Θα κολλήσετε με ένα όνομα τομέα που περιλαμβάνει το όνομα της εταιρείας υποδοχής ως μέρος αυτού. Αντί να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν τομέα όπως το myip.gr, θα έχετε κάτι περισσότερο όπως το myip.wordpress.gr.

Τη στιγμή που θα αποφασίσετε να ακολουθήσετε σοβαρά το blogging ως έναν τρόπο δημιουργίας μιας πραγματικής επιχείρησης, θα πρέπει να επενδύσετε σε web hosting επί πληρωμή – προτού ελπίζετε να δημιουργήσετε έσοδα από το ιστολόγιό σας.

 

Τα πλεονεκτήματα του web hosting επί πληρωμή έναντι της δωρεάν φιλοξενίας περιλαμβάνουν:

 

 • Απεριόριστοι τρόποι δημιουργίας εσόδων από τον ιστότοπό σας χωρίς περιορισμούς
 • Ισχυρότερα χαρακτηριστικά ασφαλείας
 • Ταχύτεροι και πιο ισχυροί διακομιστές
 • Επεκτασιμότητα
 • Περισσότερος αποθηκευτικός χώρος
 • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ιστότοπου
 • Καλύτερος χρόνος λειτουργίας

Το κόστος web hosting της ιστοσελίδας για την απευθείας σύνδεση του ιστότοπού σας είναι σίγουρα μια επένδυση που αξίζει να κάνετε.

Με τη σωστή επιλογή πακέτου φιλοξενίας, λαμβάνετε έναν ασφαλή, γρήγορο ιστότοπο με όλες τις δυνατότητες που χρειάζεστε για να κερδίσετε χρήματα και αναγνωρισιμότητα στο διαδίκτυο. Επιπλέον, θα πρέπει να έχετε εύκολη πρόσβαση σε τεχνική υποστήριξη σε περίπτωση που έχετε απορίες ή δυσκολίες.

 

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν το κόστος web hosting;

 

Αρκετοί διαφορετικοί παράγοντες επηρεάζουν το κόστος φιλοξενίας ιστοσελίδων. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά:

1. Κόστος εγγραφής domain name

 

Με απλά λόγια, ένα όνομα τομέα είναι το όνομα του ιστότοπού σας. Είναι επίσης η διεύθυνση στην οποία θα μεταβούν οι χρήστες του Διαδικτύου για να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό σας. Ένα υπέροχο όνομα τομέα είναι εύκολο να θυμάστε, μια επέκταση της επωνυμίας σας και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να προωθήσετε το ιστολόγιό σας ως μια αξέχαστη επωνυμία, όπως:

Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τον οποίο πληρώνετε για να επιλέξετε μια εταιρεία φιλοξενίας ιστού που σας παρέχει ένα όνομα – επειδή θα πρέπει να επιλέξετε ένα domain name αμέσως για να δημιουργήσετε τον ιστότοπό σας.

2. Κόστος SSL πιστοποιητικού ασφαλείας

 

Ορισμένα προγράμματα φιλοξενίας ιστοσελίδων περιλαμβάνουν λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό για την προστασία του ιστότοπού σας. Αυτό μπορεί να αποτρέψει τους εισβολείς από την εγκατάσταση κακόβουλου κώδικα στον ιστότοπό σας.

Ενώ όλοι οι πάροχοι πρέπει να διαθέτουν ασφαλείς διακομιστές, είναι πιθανό να πληρώσετε περισσότερα για σχέδια που περιλαμβάνουν επιπλέον ασφάλεια για τον ιστότοπό σας.

3. Κόστος υποστήριξης

 

Όλα τα πληρωμένα προγράμματα φιλοξενίας ιστοσελίδων πρέπει να περιλαμβάνουν κάποιο είδος τεχνικής υποστήριξης. Εάν πληρώνετε για το φθηνότερο πρόγραμμα από έναν πάροχο, κανονικά θα πρέπει να περιμένετε υποστήριξη μέσω email και / ή ζωντανής συνομιλίας.

Συνήθως πρέπει να πληρώσετε περισσότερα αν θέλετε τηλεφωνική υποστήριξη. Για τους περισσότερους νέους bloggers, το βασικό επίπεδο υποστήριξης είναι το μόνο που χρειάζεστε. Θυμηθείτε, ο πάροχος σας δεν είναι εκεί για να απαντήσει σε ερωτήσεις που αφορούν το WordPress όπως πώς να αλλάξετε το μέγεθος της γραμματοσειράς στον ιστότοπό σας. Υπάρχουν πολλά σεμινάρια διαθέσιμα στο διαδίκτυο για να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε την τεχνική πλευρά του blogging και τη δημιουργία ενός website.

4. Κόστος αξιοπιστίας διακομιστή

 

Η διατήρηση αξιόπιστων διακομιστών που θα κρατήσουν την ιστοσελίδα σας ψηλά και δεν θα πέσει λόγω αυξημένης κίνησης και επεξεργαστικής ισχύς είναι μια τεράστια δαπάνη για την εταιρεία web hosting. Εάν θέλετε την κορυφαία φιλοξενία – web hosting που είναι εξαιρετικά γρήγορη και προσφέρει τον καλύτερο δυνατό χρόνο λειτουργίας για τον ιστότοπό σας, πιθανότατα θα πρέπει να πληρώσετε για αυτόν.

Η MyIp ξεχωρίζει για τα εξαιρετικά επίπεδα λειτουργίας των servers της και σας προσφέρει την ταχύτητα και αξιοπιστία που θέλετε.

5. Τέλη εγκατάστασης web hosting

 

Οι περισσότεροι πάροχοι δεν χρεώνουν ξεχωριστό τέλος εγκατάστασης. Ωστόσο, τους κοστίζει να σας δεχτούν ως πελάτες. Το κόστος αυτό απλώς μεταφέρεται στη μηνιαία ή ετήσια τιμή σας.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που κοστίζει πάντα περισσότερο να πληρώνετε μηνιαία για web hosting αντί να πληρώνετε ετησίως. Η δέσμευση για ένα ολόκληρο έτος σημαίνει ότι ο πάροχος μπορεί να χρεώσει λιγότερο, συνολικά, για 12 μήνες.

 

Δείτε περισσότερα για το web hosting:

Scroll to Top
Μετάβαση στο περιεχόμενο