fbpx

10 Λόγοι γιατί χρειάζεστε ιστότοπο για την επιχείρησή σας

ιστότοπο για την επιχείρησή σας

10 Λόγοι γιατί χρειάζεστε ιστότοπο για την επιχείρησή σας

 

Εάν η επιχείρησή σας έχει φτάσει τόσο μακριά χωρίς ιστότοπο, ίσως αναρωτιέστε: Χρειάζομαι έναν ιστότοπο για την επιχείρησή μου; Τι νόημα έχει αν η επιχείρησή μου είναι ήδη επιτυχημένη χωρίς ένα;

Η σύντομη απάντηση είναι ότι δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη ή πιο σημαντική στιγμή για να επενδύσετε σε έναν ιστότοπο για την επιχείρησή σας. Ένας ιστότοπος προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία πλεονεκτημάτων για τις επιχειρήσεις και τα περισσότερα από αυτά τα οφέλη αυξάνονται σε αξία εκθετικά χρόνο με το χρόνο, όπως ακριβώς το ίδιο το Διαδίκτυο.

Συγκεντρώσαμε δέκα από τα μεγαλύτερα οφέλη που μπορεί να λάβει η επιχείρηση σας ακόμα και από έναν απλό ιστότοπο.

1. Ένας ιστότοπος σας κάνει να φαίνεστε επαγγελματίας

 

Το 84% των σημερινών καταναλωτών πιστεύει ότι ένας ιστότοπος κάνει την επιχείρησή σας πιο αξιόπιστη από εταιρείες που έχουν μόνο προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο ιστότοπός σας είναι επίσης το τέλειο μέρος για να επιδείξετε τυχόν επαγγελματικές πιστοποιήσεις ή βραβεία που έχει η επιχείρησή σας.

Πέρα από αυτό, η κατοχή του δικού σας ιστότοπου σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε μια επώνυμη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (π.χ. info@myip.gr) που προσθέτει ένα επίπεδο επαγγελματισμού σε όλη την αλληλογραφία σας, ειδικά εάν μέχρι τώρα χρησιμοποιούσατε μια προσωπική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων.

Επιπλέον, ορισμένα εργαλεία μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν επιτρέπουν πλέον στους χρήστες να στέλνουν email από προσωπικές διευθύνσεις. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να επωφεληθείτε από τη δύναμη του μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα χρειαστείτε έναν επαγγελματικό λογαριασμό email.

2. Ο ιστότοπός σας μπορεί να προσελκύσει νέους πελάτες μέσω της Google

 

Μπορεί να είστε ευχαριστημένοι με το τρέχον μέγεθος της επιχείρησής σας, αλλά κάθε εταιρεία βιώνει κύκλο εργασιών πελατών. Για να ενθαρρύνετε τη συνεχή επιτυχία, πρέπει να προσελκύσετε νέους πελάτες και ένας από τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε είναι να κάνετε τον εαυτό σας πιο ορατό στο Google.

Τα δίκτυα κοινωνικών μέσων ευρετηριάζονται στο Google και οι αναρτήσεις κοινωνικών μέσων μπορούν να βρεθούν με τη μηχανή αναζήτησης, αλλά ένας ιστότοπος σάς δίνει πρόσβαση σε πολλά περισσότερα εργαλεία και στρατηγικές για τη Βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (SEO). Και το SEO είναι το κλειδί για να κάνετε την επιχείρησή σας να εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα της Google.

Η φράση “βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης” μπορεί να είναι τρομακτική, αλλά στην πράξη, είναι αρκετά απλή. Εισαγάγετε λέξεις και φράσεις που σχετίζονται με την επιχείρησή σας σε ένα εργαλείο έρευνας λέξεων-κλειδιών, υπολογίστε ποιες έχουν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στο Google και, στη συνέχεια, δημιουργήστε το περιεχόμενό σας με βάση αυτές τις φράσεις.

Κατά κανόνα, κάθε κομμάτι περιεχομένου θα πρέπει να εστιάζει σε μια διαφορετική λέξη-κλειδί, έτσι ώστε όσο μεγαλώνει η λίστα του περιεχομένου σας, ο ιστότοπός σας να μπορεί να κατατάσσεται για περισσότερες λέξεις-κλειδιά. Υπάρχουν μερικά εξαιρετικά πρόσθετα SEO για το WordPress που το καθιστούν εύκολο, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη εκπαίδευση.

3. Μπορείτε να προβάλλετε ξεκάθαρα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας

 

Μπορείτε να δείξετε στους πιθανούς πελάτες τι θα λάβουν όταν συνεργαστούν μαζί σας, προβάλλοντας φωτογραφίες υψηλής ποιότητας στον ιστότοπό σας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τη σχεδίαση του ιστότοπού σας, μαζί με τις επιλεγμένες εικόνες, για να δώσετε στους χρήστες μια αίσθηση του πώς είναι να εισαγάγετε τη φυσική σας τοποθεσία. Αυτό λειτουργεί ιδιαίτερα καλά εάν η επωνυμία σας είναι στενά συνδεδεμένη με την «αίσθηση» της τοποθεσίας σας.

Ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να δημοσιεύσετε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας στον ιστότοπό σας για να βεβαιωθείτε ότι προσελκύετε τους σωστούς πελάτες.

4. Μπορείτε να εμφανίσετε τις καλύτερες κριτικές και μαρτυρίες σας ευδιάκριτα στον ιστότοπό σας

 

Η εμφάνιση των καλύτερων κριτικών ή/και μαρτυριών σας σε εμφανή θέση στην ιστοσελίδα σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποδείξετε την κοινωνική απόδειξη. Αυτό μπορεί να έρθει με τη μορφή προσωπικών μαρτυριών πελατών.

Η δημοσίευση των καλύτερων κριτικών σας στην ιστοσελίδα σας εξυπηρετεί επίσης τον δευτερεύοντα σκοπό της δημιουργίας ενός μόνιμου αρχείου. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν οι ιστότοποι κριτικών τρίτων κλείσουν κάποια στιγμή στο μέλλον, θα εξακολουθείτε να έχετε πρόσβαση στις καλύτερες κριτικές σας.

5. Ένας ιστότοπος μπορεί να ενθαρρύνει τους πελάτες να επικοινωνήσουν μαζί σας

 

Μια ιστοσελίδα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να κάνετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας εύκολα διαθέσιμα σε πιθανούς πελάτες. Μπορείτε ακόμη να δημοσιεύσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας σε μια κεφαλίδα ή ένα υποσέλιδο, ώστε να εμφανίζονται σε κάθε σελίδα.

Οι σύγχρονοι δημιουργοί ιστοτόπων (περισσότερα για αυτούς σε λίγο) διευκολύνουν επίσης τη δημιουργία μιας φόρμας επικοινωνίας, η οποία μπορεί να προστατεύσει το email της επιχείρησής σας από ανεπιθύμητα μηνύματα.

6. Μπορείτε να ενσωματώσετε τον ιστότοπό σας με τους Χάρτες Google, ώστε οι χρήστες να σας βρίσκουν πιο εύκολα

 

Μια ιστοσελίδα σάς επιτρέπει να ενσωματώνετε χάρτες απευθείας στο περιεχόμενό σας. Ορισμένες επιχειρήσεις έχουν έναν χάρτη ενσωματωμένο απευθείας στην αρχική τους σελίδα:

Ένας ενσωματωμένος χάρτης διευκολύνει τα άτομα που δεν περνούν πολύ χρόνο στην περιοχή σας να βρουν την επιχείρησή σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα καλό αν φιλοξενείτε εκδηλώσεις, καθώς μπορεί να προσελκύσουν άτομα που διαφορετικά δεν θα περνούσαν χρόνο στη γειτονιά στην οποία βρίσκεται η επιχείρησή σας.

7. Ο ιστότοπός σας καθιερώνει τη θέση σας στον κλάδο σας

 

Από το 2021, το 71% των επιχειρήσεων έχουν ιστότοπους και το 81% των πελατών ερευνούν πράγματα στο διαδίκτυο πριν τα αγοράσουν. Με άλλα λόγια, εάν οι ανταγωνιστές σας είναι online και εσείς δεν είστε, αυτοί οι ανταγωνιστές έχουν τις πρώτες αλληλεπιδράσεις με τους πελάτες.

Η δημιουργία μιας ιστοσελίδας σάς δίνει έναν χώρο για να μοιραστείτε την επιχείρησή σας, να καθορίσετε τον ρόλο σας στον κλάδο και να συνδεθείτε με τους πελάτες που σας χρειάζονται.

8. Μια ιστοσελίδα δεν είναι πλέον τρομακτική για τη δημιουργία και τη διαχείριση

 

ιστότοπο για την επιχείρησή σας

 

Οι σύγχρονοι πάροχοι ιστοτόπων όπως η MyIP σας διευκολύνουν να δημιουργήσετε έναν ελκυστικό, φιλικό προς τα κινητά ιστότοπο χωρίς καμία γνώση κώδικα. Ακόμη και το WordPress, ο πιο δημοφιλής τρόπος δημιουργίας ιστοσελίδας, έχει μεταβεί σε πρόγραμμα επεξεργασίας μπλοκ.

Με άλλα λόγια, ποτέ δεν ήταν πιο απλό να δημιουργήσετε μια λειτουργική, αισθητικά ευχάριστη ιστοσελίδα.

9. Ένας ιστότοπος εξασφαλίζει την επιτυχία σας μακροπρόθεσμα

 

Από το 2020, σχεδόν το 59,5% του παγκόσμιου πληθυσμού χρησιμοποιούσαν το Διαδίκτυο. Σε πολλές χώρες, ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος. Στην Αμερική, για παράδειγμα, πάνω από το 90% των ανθρώπων είναι online.

Χωρίς ιστοσελίδα, η επιχείρησή σας είναι αόρατη σε αυτούς τους ανθρώπους. Καθώς προχωράμε περαιτέρω στην ψηφιακή εποχή, η επιχείρησή σας θα γίνει αόρατη σε όλους, εκτός εάν επενδύσετε σε έναν ιστότοπο.

Επομένως, για να παραμείνετε ανταγωνιστικοί σε αυτόν τον όλο και πιο ψηφιακό κόσμο, η επιχείρησή σας πρέπει να συνδεθεί στο διαδίκτυο.

10. Μπορείτε να αποκτήσετε όλα αυτά τα οφέλη χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία

 

Η κατασκευή μιας ιστοσελίδας δεν είναι απλώς πιο εύκολη από ό,τι ήταν στο παρελθόν. είναι επίσης πιο προσιτό. Εάν είστε πρόθυμοι να ακολουθήσετε μια απλή, μη τεχνική προσέγγιση DIY, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν ιστότοπο με λιγότερα από 50 ευρώ/έτος.

Το WordPress, που είναι και πάλι ο πιο δημοφιλής τρόπος δημιουργίας ιστοσελίδας, είναι 100% δωρεάν για το βασικό λογισμικό. Εάν προσθέσετε ένα δωρεάν θέμα WordPress και οικονομική φιλοξενία ιστοτόπων, μπορείτε να λειτουργήσετε με πολύ χαμηλό κόστος.

Χρειάζομαι λοιπόν έναν ιστότοπο για την επιχείρησή μου; Η τελική ετυμηγορία

 

Ας ελπίσουμε ότι μέχρι τώρα έχετε συνειδητοποιήσει ότι το ερώτημα δεν είναι «χρειάζομαι έναν ιστότοπο για την επιχείρησή μου», αλλά «μπορώ να αντέξω οικονομικά να μην έχω ιστοσελίδα στην ψηφιακή εποχή». Και η απάντηση, αν θέλετε να συνεχίσετε να ευδοκιμείτε μακροπρόθεσμα, είναι όχι.

Όλο και περισσότερο, ακόμη και η παραμονή στη ζωή χωρίς επιχειρηματικό ιστότοπο είναι αδύνατη. Οι πελάτες σας είναι συνδεδεμένοι, οι ανταγωνιστές σας είναι online και αν δεν είστε εκεί για να παρέμβετε, οι ανταγωνιστές σας και οι πελάτες σας θα συνδεθούν, αφήνοντάς σας σε χλωρό κλαρί.

Εάν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε, ρίξτε μια ματιά στις προτάσεις μας για εξαιρετικούς κατασκευαστές ιστότοπων για μικρές επιχειρήσεις ή τον απλό, βήμα προς βήμα εκμάθησή μας για το πώς να δημιουργήσετε μια ιστοσελίδα με το WordPress.

Και πάλι, το WordPress είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος δημιουργίας ιστότοπου – εξουσιοδοτεί πάνω από το ένα τρίτο όλων των ιστότοπων στο Διαδίκτυο. Είναι επίσης προσιτό και προσβάσιμο σε μη τεχνικούς χρήστες, κάτι που είναι μεγάλο μέρος του γιατί είναι τόσο δημοφιλές.

Δείτε περισσότερα για ιστότοπους:

 

Scroll to Top